Annonce:
Annonce:

'Idioter' retter laser mod cockpit i fly

Drengestreger kunne have haft alvorlige konsekvenser for et fly, der var i færd med at lande i Heathrow Lufthavn –  de ukendte gerningsmænd rettede nemlig en laser direkte mod cockpittet

Lad laseren blive hjemme, folkens (Foto: Flickr/yiratliff)
Lad laseren blive hjemme, folkens (Foto: Flickr/yiratliff)
Annonce:
Følg Ferie

Nogle gange er det med hovedet under armen, at folk begår drengestreger. En alvorligere én af slagsen blev begået mod et fly, der i lørdags landede i Heathrow Lufthavn. Her rettede ukendte gerningsmænd nemlig en kraftig laser mod flyets cockpitvindue, hvor piloterne sad. Det skriver The Mirror

Politi: 'Få jer en anden hobby, idioter'
Alvoren, af hvor dumdristigt det er, at lege med folks sikkerhed, ses ved dette billede, hvor det bliver tydeligt, hvor begrænset piloternes udsyn bliver. Billedet, som blev tweetet af MPS Heathrow, som er lufthavnens politi, akkompagneres af teksten:

– Det her er hvad der sker, når man retter åndssvagt laserlys mod et flys cockpit. Få jer en anden hobby #idioter. 

Annonce:

Politiet, som altså omtaler de ukendte gerningsmænd som 'idioter' på Twitter, rapporterede, at der inden for en time havde været fire tilfælde af laserlys rettet mod fly. De meddelte i lørdags på Twitter, at de ville undersøge sagen.

En talsmand fra Heathrow Lufthavn fortalte følgende til The Mirror:

– Heathrow's topprioritet er at opretholde sikkerhedsniveauet for vores passagerer og kolleger. Vi har en robust sikkerhedsordning, og vi er altid lydhøre og på plads, når det kommer til nye trusler.

Politi advarer om, at det kan give livstidsstraf
Politiet er på nuværende tidspunkt stadig i gang med at undersøge sagen. De fastslår dog, at ingen af flyene var i fare på noget tidspunkt. og at ingen endnu er blevet anholdt.   

Politiet beskriver sådanne laserangreb som 'ekstremt farlige' og advarede gerningsmændene om, at bringer man et fly i fare, kan det give en strafferamme på livstid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: