Annonce:
Annonce:

Ikke-rygere: Vi har ret til flere feriedage end rygere

Ny undersøgelse viser, at mange ikke-rygere mener, de har ret til flere feriedage end deres rygende kolleger

Der skal være en gulerod ved at holde sig fra cigaretterne, mener en stor andel i en ny undersøgelse. Foto: Colourbox
Der skal være en gulerod ved at holde sig fra cigaretterne, mener en stor andel i en ny undersøgelse. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

Det er ikke kun i Danmark, der er en evig fejde kørende mellem rygere og ikke-rygere. Også i USA kører debatten på højtryk.

I hvert fald har ny undersøgelse - foretaget af e-cigaretfirmaet Halo - vist, at knap halvdelen af mere end 1000 adspurgte amerikanere mener, at ikke-rygere har ret til flere feriedage end deres kolleger, der ryger.

Helt præcist mener 42 procent af de adspurgte ikke-rygere, at de har ret til mellem 3-5 feriedage ekstra, fordi de ikke benytter arbejdstiden på at pulse løs på nikotinfyldte cigaretter.

Det skriver CNBC.

Pas på, på ferien: Her får du kæmpebøde for at smide cigaretskod og tyggegummi

Annonce:

Hver tredje ryger: Ikke-rygere har ikke ret til ekstra fri
Ikke nok med at knap halvdelen af ikke-rygerne mente, at de har ret til 3-5 flere feriedage om året, så mente hele 28 procent af rygerne faktisk også, at det ville være helt fair, hvis deres ikke-rygende kolleger fik ovenstående antal ekstra fridage.

25 procent af de adspurgte ikke-rygere mente, at 1-2 dages ekstra feriedage ville være retfærdigt og 14 procent mente, at ikke-rygere burde have minimum 6 dage mere fri om året end rygerne.

Men selvom 28 procent af rygerne altså mente, at det ville være helt fair, hvis deres ikke-rygende kolleger fik 3-5 feriedage mere end dem selv, så mente mere end 38 procent af dem også, at ikke-rygerne overhovedet ikke fortjente så meget som en eneste feriedag mere.

Derudover mente 81 procent af rygerne, at rygepauser var helt i orden, hvilket 25 procent af ikke-rygerne var enige i.

Tjald og roomservice: Hotel åbner cannabis-butik

Annonce:

Så lang tid tager en rygepause
Ifølge e-cigaretfirmaets projektleder, Joe Mercurio, viste deres undersøgelse desuden, at en ryger i gennemsnit bruger omkring 6 dage om året på rygepauser. Det stemmer overens med den undersøgelse, som det japanske marketingsfirma Piala udførte sidste år.

Her fandt direktøren, Takoa Asuka, ud af, at hver enkelt ryger i gennemsnit bruger omkring 15 minutter pr. rygepause, og derfor indførte han en ny regel, der lyder, at de af hans medarbejdere, som ikke ryger, nu har ret til seks ekstra feriedage om året.

- Vi straffer ikke folk for at ryge, men giver i stedet en belønning til dem, der ikke ryger, sagde virksomhedens talsmand, Hirotaka Matsushima, til CNN i oktober sidste år.

Den japanske virksomhed udførte angiveligt undersøgelsen i første omgang, fordi flere af de ikke-rygende medarbejdere havde brokket sig over deres rygende kolleger, som, de mente, tog for lange pauser.

Talsmanden påpegede dengang, at fire ud af firmaets 42 rygere havde smidt cigaretterne på hylden, da det nye ferietiltag blev indført.

Annonce:

Ifølge WHO dræber tobak hvert år mere end 7 millioner mennesker verden over. Mere end 6 millioner af dødsfaldene skyldes direkte brug af tobak, mens omkring 890.000 er forårsaget af passiv rygning.

Der skal dog alligevel en del til, før rygere vil opgive deres usunde vane. I hvert fald ifølge Halos undersøgelse blandt de 1005 amerikanere, for ifølge dem, skal der nemlig hele 11 bonus feriedage til, før de vil stoppe med at ryge.

Brokkede sig over kolleger: Firma giver ikke-rygere en uges ekstra ferie

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: