Indisk hær rydder op på Mount Everest

Bjergbestigere er ikke de mest opryddelige blandt folk - nu skal den indiske hær fjerne efterladt svineri på Mount Everest

Bjergbestigere begraver deres afføring på Mount Everest – der er ikke så mange steder at gøre af det, når man er på vej op af et næsten 9.000 højt bjerg. De tisser, hvor det passer dem. Og de efterlader deres skrald overalt.

Det betyder, at Mount Everest i dag er langt fra den bjergidyl, som man kan forfalde til at forestille sig.

Se også: Tis og lort hober sig op på Mount Everest

Nu har skrald-problemet vokset sig så stort, at den indiske hær er blevet sat på opgaven. De sender 34 bjergbestigere, som har til opgave at rydde op efterhånden, som de bevæger sig op af bjerget.

– Mount Everest bliver nu også kaldet 'verdens højeste møgbunke'. Vores mål er at gå videre med premierministerens ønske om mere renlighed over det hele – og det gælder også på verdens top, siger major i den indiske hær, Ranveer Singh Jamval, til India Today.

Til at hjælpe sig får hæren en gruppe lokale sherpaer. I samarbejde med dem regner de med at fjerne over 4.000 kg ikke-nedbrydeligt materiale, som gennem tiden er blevet efterladt på skråningerne af verdens højeste bjerg. Det skriver The telegraph.

Glemte brystimplantater på hotel

Arbejdet kommer til at kræve en del ture op og ned af bjergsiderne.

– Det er gamle dåser, telte, udstyr og alt muligt andet skrald fra bjergbestigere på bjerget, som skal fjernes. Udover vores eget udstyr, som vejer ti kg pr. person, regner vi med at kunne tage ti kg med ned pr. tur, siger Ranveer Singh Jamval.