Annonce:
Annonce:

Ingen kvinder tilladt: FN vil give japansk ø særstatus

Mænd, der besøger øen, skal love, at de aldrig afslører detaljer fra deres tur

Kun mænd har adgang til øen, som er på nippet til at blive optaget til 'Verdensarvlisten'. World Heritage Promotion Committee
Kun mænd har adgang til øen, som er på nippet til at blive optaget til 'Verdensarvlisten'. World Heritage Promotion Committee
Annonce:
Følg Ferie

Der er helt sikkert mange mænd, der føler, de godt kunne bruge en tur til Okinoshima, når de bliver trætte af deres hustruer derhjemme. Den japanske ø er nemlig forbudt for kvinder.

Øen, som ligger i det syd-vestlige Japan, kommer nu måske også i fint selskab. I øjeblikket overvejer FN nemlig at tilføje den japanske ø til deres såkaldte 'Verdensarvliste', som er områder med 'enestående og universel værdi'. Det skriver The Japan Times.

I sidste uge anbefalede det Internationale Råd for Historiske Bygninger og Områder, at øen kommer på den meget fornemme liste, som FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab nøje administrerer.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Okinoshima ligger i det japanske hav. Foto: Google Maps
Okinoshima ligger i det japanske hav. Foto: Google Maps
 

Mystisk og forladt: Kom med ind i nedlagt russisk rumbase

Annonce:

Mænd skal smide tøjet
Kvinder er af religiøse årsager bandlyst på øen, hvor det hellige Munakata Taisha Okitsumiya-skrin, som tilbeder en japansk søgudinde, også har hjemme. Derfor blev øen ifølge The Japan Times et helligt sted, som sikrede forbipasserende skibe sikker vej, når de sejlede forbi.

Arkæologer har angiveligt fundt mere en 80.000 historiske genstande på øen, som alle officielt er blevet konstateret som nationale skatte, men hvis kvinder nu tror, at de får lov til at besøge øen, hvis den kommer på FN's 'Verdensarvliste', kan de dog godt tro om igen.

- Vi vil nøje fortsætte vores strenge regler om besøg til øen, siger en lokal repræsentant for øen til Manichi Daily ifølge Travel and Leisure.

Men selvom øen kun er for mænd, skal hankønnet dog ikke tro, at de har det alt for nemt. Alle mænd skal nemlig smide tøjet og udøve et renselses-ritual, før de får tilladelse til at være på øen. Derudver skal de love, at de aldrig afslører detaljer fra opholdet.

FN's organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab tager deres endelige beslutning om øen i juli.

Annonce:

Endelig! Første fly lander i 'verdens mest ubrugelige lufthavn'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: