Ingen turister i miles omkreds: Her er de mindst besøgte lande

Hvis du så vidt muligt vil undgå turister, kan du med god grund vælge at rejse til et af disse lande, som sidste år havde færrest besøgende

Østaten Kiribati mellem Hawaii og Australien spåes i løbet af nogle årtier at være ubeboelig på grund af global opvarmning. Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Østaten Kiribati mellem Hawaii og Australien spåes i løbet af nogle årtier at være ubeboelig på grund af global opvarmning. Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Hvis du er en af dem, der synes, det er irriterende at rejse væk fra Danmark til et andet land, men at du så alligevel bliver ved med at støde ind i andre turister, så skal du læse med her.

United Nations World Tourism Organisation har nemlig netop udgivet en ny rapport, som viser, hvilke lande i verden der sidste år fik besøg af færrest turister.

Det skriver blandt andre Daily Mail.

Så hvis du vil have størst mulighed for at undgå, at mængdevis af turister ødelægger den lokale stemning på ferien, skal du måske overveje at besøge et af de 10 mindst besøgte lande i 2016, næste gang du skal ud og rejse.

Se listen herunder:

1.) Tuvalu (1.000 besøgende i 2016)
Østaten, der ligger i Polynesien i Stillehavet, tager førstepladsen over færrest besøgende turister i 2016.

Øen har blot 10.094 indbyggere og er næstefter Vatikanstaten og Nauru den selvstændige stat i verden, som har tredje færrest indbyggere. Derudover har øen – ifølge Daily Mail – en meget lille andel af kriminalitet, og der er heller ingen bevæbnede styrker på øen.

2.) Kiribati (4.000 besøgende i 2016)
Den lille fattige ø-nation i Stillehavet ligger næsten så isoleret som muligt. Den nærmeste civilisation ligger stik nord i fem timer på eksotiske Hawaii.

Landet består af 33 øer med smukke laguner, som kan udforskes af turister, der ikke gider de gængse sommerferier i det sydlige Europa.

Se også: Trodser terror: Her rejser turisterne til

3.) Sao Tome og Principe (8.000 besøgende i 2016)
Sao Tome og Principe er en østat i Atlanterhavet, og er Afrikas næst mindste land. De to øer er af vulkansk oprindelse, har gode dykningsmuligheder og et tropisk klima.

4.) Montserrat (9.000 besøgende i 2016)
Den frodige og bjergrige ø i det Caribiske Hav var engang en meget populær destination, men i 1989 raserede Orkanen Hugo på 90 procent af øen, og i 1995 udbrød vulkanen 'Soufriere Hills', som efterlod øens økonomi kraftigt tilbagesat.

Vulkanen er dog den dag i dag øens største turistattraktion.

5.) Comorerne (24.000 besøgende i 2016)
Øgruppen i det Indiske Ocean nær Madagaskar tilbyder dyrerige skove og uudforsket reve, som er et hit for eventyrlystne dykkere.

6.) Djibouti (51.000 besøgende i 2016)
Det danske udenrigsministerium har ikke nogen rejsevejledning for landet i Østafrika, men det engelske 'Foreign and Commonwealth Office' advarer rejsende om at passe på, fordi Djibouti er en af flugtvejene for de folk, der flygter fra konflikten i Yemen.

Se også: Familiefar anholdt i Tyrkiet: Nu er han 'forsvundet'

7.) San Marino (60.000 besøgende i 2016)
Republikken, som er omsluttet af Italien, er verdens femtemindste land og altså det mindst besøgte europæiske land i 2016.

8.) Østtimor (66.000 besøgende i 2016)
Landet i Sydøstasien er et besøg værd for eventyrlystne turister. Der er høje bjerge, der kan bestiges, grotter, der kan udforskes og en spændende bjerg-by med lokale markeder.

Ifølge Daily Mail advarer det britiske udenrigsministerium dog om, at landet har et problem med en stigende mængde af kriminalitet.

8.) Liechtenstein (69.000 besøgende i 2016)
Fyrstedømmet mellem Schweiz og Østrig er det næstmindst besøgte land i Europa sidste år,.

9.) Sierra Leone (74.400 besøgende i 2016)
Selvom det vestafrikanske land i marts 2016 blev erklæret ebola-fri af WHO, er Sierra Leone turistmæssigt stadig hårdt ramt af epidemien, der ramte i 2014.

10.) Anguilla (79.000 besøgende i 2016)
Øen i Caribien er et britisk oversøisk territorium øst for Puerto Rico. Øen er i stigende grad blevet et mekka for kendisser, som gerne vil have en luksuriøs, men isoleret ferie.

Se også: Dansk bydel på liste over verdens hotteste nabolag

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen