Annonce:
Annonce:

Inspiration: Skøre Valentins-traditioner fra hele verden

Valentinsdag er lige om hjørnet –  hvis du vil imponere din bedre halvdel, så tjek disse sjove kærlighedstraditioner ud

Udlandet har mange skøre påfund, hvad angår kærlighedserklæringer. (Foto: Flickr/Neil Howard)
Udlandet har mange skøre påfund, hvad angår kærlighedserklæringer. (Foto: Flickr/Neil Howard)
Annonce:
Følg Ferie

Hvor langt vil du gå for at bevise din kærlighed over for din udkårne? Den 14. februar er dagen, hvor det fyger med blomster, chokolade og romantiske kort. Men er du en af dem, der hellere vil undgå klichéerne, men stadig gerne vil ramme din eneste ene med amors pil, så er der hjælp at hente.

Fræk Airbnb: Lej et ’Netflix and Chill’-værelse

Udlandet er nemlig fuld af gode ideer og vi har derfor udvalgt otte romantiske kærlighedstraditioner fra Lonely Planet, som måske vil inspirere – eller chokere.

Forsegl dit og din udkårnes hjerte
Hvis du endnu ikke har forseglet dit og din udkårnes hjerte ved denne tradition, kan det være, at turen skal gå til Paris næste gang.

Kender du reglerne på pisterne?

Annonce:

Millioner af forelskede har allerede gjort traditionen med at hænge en lås  på en bro til et verdensomspændende fænomen. Nøglen kastes efterfølgende i vandet som et symbol på den ubrydelige kærlighed. Mest kendt er formentlig Pont des Arts-broen i Paris.

Kærlighed fra toiletkummen
Frankrig har også haft andre traditioner, som, bogstavelig talt, hælder til den usmagelige side. Tidligere blev nygifte nemlig tvunget til at drikke resterne fra deres bryllup – af en toiletkumme.

Single-pige tjener penge på at rejse – sådan gør hun

Traditionen eksisterer stadig nogle steder, så passerer du et bryllup, hvor nygifte drikker af toiletkummen, betragtes det som ganske normalt og romantisk. 

Skal man, så må man ikke
Toilettraditioner er også et fænomen i andre lande. Blandt andet hos en bornesisk stamme. Efter bryllupsdagen må det nygifte par nemlig ikke forlade deres hjem, end ikke for at gå på toilettet. Den konstante overvågning og en striks diæt siges at bringe det nygifte par held og lykke i deres ægteskab.

Annonce:

Find din bryllupsdato med en kyllinge-lever
Du kender nok til traditionen med at skære bryllupskagen. Tager du en mindre kinesisk gruppe ved navn Daur-folkets traditioner til dig, hedder det ikke kage- men kyllingeskæring.

I modeugens tegn: Her slår København resten af Norden

Forlovede skal nemlig dissekere en kylling og undersøge dets lever. Hvorfor? Hvis leveren er i god stand, betragtes det som et godt varsel og en bryllupsdato kan blive sat. Hvis ikke, må der nye kyllinger på bordet.

Kærlighedstatoveringen
Overvejer du at lægge dig under nålen, men er i syv sind, fordi kærlighedstatoveringen jo er permanent, kan du gøre ligesom de arabiske og afrikanske kvinder. Det er nemlig skik, at de før brylluppet, pryder sig med indviklede hennamønstre. De symboliserer kvindens skønhed, kvindelighed og værd. Faktisk rummer mønstrene ofte gommens initialer et hemmeligt sted på brudens krop. 

Annonce:

Bær en brud
Bruden kan dog også bruges til mere praktiske foretagender i Finland. Hvert år afholdes der nemlig verdensmesterskab i kone-løftning. Med viven eller kæresten over skulderen, skal manden gennem en række udfordringer og vinderen modtager partnerens vægt i øl.

Fæld en tåre og stop ikke
Du har måske fældet en tåre eller to til et bryllup, men for Tujia-folket i Kina, er det skik for bruden at begynde at græde – en time om dagen i en måned op til brylluppet. På et tidspunkt inde i forløbet deltager moren også og så videre, indtil alle kvinder i familien, har fældet tårer.

Månedskort til luften: nu bliver flyrejsen meget billigere

Til trods for de salte tårer, er dette faktisk en glædelig fejring og det siges, at de forskellige lyde, der optræder fra kvinderne, næsten lyder som sang i ørerne.

Annonce:

Fiskefødder viser styrke
Bruden bliver udsat for meget i de udenlandske traditioner, men er du gom i Korea, skal du nok vikle bobleplast om fødderne for en sikkerheds skyld. Det er nemlig tradition, at gommens fødder bliver slået med fisk og stokke aftenen før hans bryllup. Skikken er angiveligt udtryk for gommens styrke og karakter.

Så meget farligere er skiferien

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: