Inspirerende drømmejæger: Svensk skønhed rejser verden rundt

Johanna Martinsson droppede sit job i finansverdenen for at forfølge sin kitesurfing-drøm

Se Johanna Martinsson boltre sig i vandet. Video: Johanna Martinsson/Per Hartvig

Vi har nok alle sammen prøvet at skulle hjem fra ferien med et lille ønske om, at man kunne blive bare en lille smule længere.

I de fleste tilfælde bliver det ved ønsket, men for svenske Johanna Martinsson blev hendes to uger lange ferie i Panama til en komplet livsændring.

For knap halvandet år siden besluttede den nu 29-årige kvinde sig for at sige sit job i finansverdenen op for i stedet at rejse verden rundt og dyrke sportsgrenen kitesurfing, som hun forelskede sig i under sin ferie i Panama.

Siden da har den svenske skønhed besøgt 18 forskellige lande - heriblandt Cuba, USA, Canada, Italien og Spanien - for at forfølge sin kitesurfing-drøm.

- For mig er de personlige mål lige så vigtige som de professionelle, og i min situation som ung og single var min opsigelse ikke en stor risiko at tage, siger hun til Ekstra Bladet om sin drastiske beslutning.

Johanna Martinsson blev forelsket i kitesurfing på ferien og sagde sit job op for at forfølge sin drøm. Foto: Per Hartvig
Johanna Martinsson blev forelsket i kitesurfing på ferien og sagde sit job op for at forfølge sin drøm. Foto: Per Hartvig
 

Stewardesse dummer sig: Lækker koden til dørene til cockpittet

Chefen ville ikke give orlov
Da hun kom hjem fra ferien, gik hun simpelthen direkte ind på sin chefs kontor, sagde sit job op og købte en envejs-billet tilbage til Panama:

- Den første dag tilbage på kontoret bad jeg min chef om tre måneders orlov, så jeg kunne lære at kitesurfe, men det fik jeg ikke lov til, så jeg afleverede min opsigelse, og tre uger senere var jeg tilbage i Panama.

Det var dog ikke alle, der støttede Johanna i hendes drastiske beslutning.

- Min mor begyndte at græde, og min far ringede mig op, og vi havde en lang samtale om det. Det var svært at stå ved min beslutning, når alle mine nærmeste fortalte mig, at jeg havde begået en kæmpe fejl, så jeg begyndte at tvivle på mig selv.

Svenske Johanna boede i København, da hun valgte at sige sin lejlighed op og rejse verden rundt. Foto: Per Hartvig
Svenske Johanna boede i København, da hun valgte at sige sin lejlighed op og rejse verden rundt. Foto: Per Hartvig

Johanne Martinsson stod dog ved sin beslutning og rejste afsted til Panama, og hun har ikke fortrudt sin beslutning en eneste gang. Hun er blevet en habil kitesurfer, har fået sponsorer, og hun får flere og flere følgere på Instagram hver dag.

- Uanset hvad der sker i fremtiden, har jeg haft halvandet år med rejser og kitesurfing, og jeg er faktisk blevet ret god til det. Så det var det hele værd, og jeg er super glad for min beslutning, siger hun til Ekstra Bladet og fortæller, at eventyret nok snart slutter:

- Hvis jeg skal være ærlig, så savner jeg at arbejde, og pengene er ved at løbe tør. Jeg har været væk fra den 'almindelige verden' i 15 måneder, så jeg savner de mentale udfordringer. Jeg håber, jeg kan fortsætte det her liv i et år endnu, så jeg kan forbedre mine kitesurfing-færdigheder, men det kommer an på min økonomiske situation, og man ved jo aldrig, om jeg måske får nogle interessante jobtilbud undervejs. Så jeg må bare se, hvad der sker.

Se billedet: Befolkning raser over Playboy-models nøgenbillede

Ingenting er gratis
Johanna Martinsson får mange beskeder fra folk, der gerne vil vide, hvordan hun turde at tage beslutningen om at droppe sit 'almindelige liv' for at forfølge sin kærlighed for bølgerne. Svenskerens råd er altid, at de skal gennemtænke, hvad de virkelig vil med deres liv:

- Du bilver nødt til at spørge dig selv om, hvad dine prioriteter er. Er det at køre rundt i en smart bil og købe designermøbler og bo i en villa ved havet? For det bliver du nødt til at arbejde hårdt for at få. I vores samfund har vi udviklet en masse overfladiske behov, som kvæler os og binder os til samme sted, siger hun og fortsætter:

- Man skal huske, at ingenting i livet er gratis - og vi betaler ikke med penge, men med de timer af vores liv, som det tog at tjene pengene, og derfor skal man bruge dem klogt, afslutter hun.

Foto: Per Hartvig
Foto: Per Hartvig

Ekstra Bladet har lanceret et nyt rejseunivers med ca. 200 rejseguides. Her får du flere hundrede +rejseartikler, som du kan fordybe dig i inden eller under ferien.

Du finder guider til hemmelige afkroge af din feriedestination og får madkendernes bedste råd til budgetvenlige, gastromiske oplevelser. Du finder også Ekstra Bladets egne journalisters kritiske tests af alverdens rejsemål. Læs meget mere her

Svensk yoga-udøvende pilot får internettet til at måbe