Insta-irriterende: Hold dine ferie-selfies for dig selv

En ny undersøgelse viser, at hele 73 procent mener, at det er irriterende at se andre personers feriebilleder på de sociale medier

Måske du skal holde lidt igen, næste gang du får lyst til at dele dit 'bare-fødder-i-poolen'-billede på ferien. Foto: Colurbox
Måske du skal holde lidt igen, næste gang du får lyst til at dele dit 'bare-fødder-i-poolen'-billede på ferien. Foto: Colurbox
Følg Ferie

Der er nok ikke mange, der kan sige sig fri fra at have 'postet' et feriebillede eller to på de sociale medier gennem tiden.

Men på trods af vi selv synes, at vores venner skal have lov til at se, hvor lækre omgivelser vi befinder os i på sommerferien, eller hvor smukke vi ser ud i bikinien/badeshorts'ene på stranden, så viser en ny undersøgelse altså, at de fleste mennesker synes, at det er skide irriterende at se på.

Det skriver The Sacramento Bee.

Det er forsikringsselskabet Aviva, der står bag undersøgelsen, hvor de har spurgt 2.000 folk, hvad de tænker om den slags billeder på de sociale medier, og hele 73 procent finder det altså irriterende, når andres folks feriebilleder popper op i deres feed.

Så selvom du får mange 'likes' på billederne, skal du måske tænke over, om dine venner rent faktisk synes godt om dit billede, eller om de blot er høflige og ikke vil lade dig sidde tilbage helt uden likes.

Far tog sin datter med i Disney World: Det har kostet skatteyderne over en million kroner

Pølse-benene er mest irriterende
Udvalget af mulige ferie-billeder er vel noget nær uendeligt, men alligevel er en af de mest populære typer for feriebillede for mange folk et foto af sine bare ben på stranden.

Den slags billeder er så populære, at det har fået kaldenavnet 'Hotdog-ben på stranden', og der er sågar en hel Instagram-side ved navn 'Hot Dogs or Legs', som laver sjov med fænomenet, hvor de brune ferieben mest af alt ligner to pølser.

På siden går det ud på at gætte, hvorvidt det er ben eller pølser på billedet, hvilket kan være svært i flere tilfælde. Se selv her:

Indbrud, mens du er væk
Det er dog ikke kun på grund af dine venners irritation, at du måske skal passe på med at dele for mange feriebilleder på de sociale medier. Billederne kan nemlig også øge risikoen for indbrud i dit hjem, mens du er væk.

- Når du deler billeder og 'tjekker ind' på de sociale medier, mens du er ude at rejse, kan det efterlade dit hjem sårbart for tyve. Derfor er det bedste tidspunkt at dele feriebilleder på de sociale medier, når du er hjemme igen, siger direktøren I Aviva, Adam Beckett, som fortsætter med et godt råd:

- Hvis du ikke kan vente, så sørg i det mindste for kun at dele det med en lille gruppe af betroede venner og familie.

Nogle af de mest delte feriebilleder er i øvrigt billeder fra balkonen, af kulturelle vartegn, sightseeing-billeder, cocktail-billeder, fotos af dyr og mennesker, de møder på ferien samt altså de famøse 'hotdog-ben'.

Ferie-forstoppelse: Det skal du gøre, hvis du ikke kan komme på toilettet

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.