Annonce:
Annonce:

Instagrammer i shitstorm: Modtager dødstrusler for ferie-billede

En belgisk rejseblogger har fået trusler på livet, fordi han poserede på historisk ruin

Her kan du se billedet, som har medført dødstrusler. Foto: Nils Travel/Instagram
Her kan du se billedet, som har medført dødstrusler. Foto: Nils Travel/Instagram
Annonce:
Følg Ferie

En augustdag i år 79 e.kr. blev den italienske by Pompeji begravet i aske fra brændende lava, hvilket har efterladt den historiske by som en vældig populær destination for omtrent seks millioner årlige turister, der gerne vil have et indblik i den antikke og nedbrændte by.

De gamle ruiner i den romerske by er dog ikke nogle, man skal komme alt for tæt på. Det har en belgisk rejseblogger, der kalder sig for Nils Travel lært på den hårde måde.

I sidste uge delte han nemlig et ferie-billede fra byen, hvor han havde sat sig godt til rette på en af de efterladte antikke søjler, og det har skabt ramaskrig i Italien, hvor lokale fordømmer ham for manglende respekt.

Det skriver The Local.

Annonce:

På billedet havde Nils Travel i første omgang skrevet følgende: 'Et område UDEN mennesker. Det vil sige, at her ikke var nogen, der kunne råbe, at jeg skulle komme ned herfra. Det var lige, hvad jeg havde brug for!', men sidenhen har han slettet teksten til billedet.

Og mandag fik piben da også en anden lyd hos rejsebloggeren, da han udover en gevaldig kritik også begyndte at modtage dødstrusler for billedet, der i skrivende stund er blevet 'liket' næsten 2000 gange.

- Jeg vil gerne indrømme, at det ikke var min klogeste beslutning, og at jeg ikke tænkte på den historiske betydning på stedet, eller hvordan folk ville opfatte det, skriver han i et nyt opslag, som fortsætter:

- Jeg har et større ansvar end andre og skal være et godt eksempel på, hvad man deler på de sociale medier, og hvordan man opfører sig som rejsende, skriver han og hentyder til, at han har mere end 43.000 følgere på Instagram.

Thailandsk politi jagter kvindelig turist: Gned sig op ad hellig 'penis-sten'

Annonce:

Ikke første gang
Det krænkende billede gik i første omgang viralt, fordi en lokal historiker ved navn Vincenzo Marasco delte et screenshot af Nils Travels billede, hvilket medførte en storm af sure kommentarer.

- Skrøbeligheden i vores historiske arv skal beskyttes og forsvares. Især fra dem, som ikke er klar over dens store værdi, siger Vincenzo Marasco til The Local og påpeger, at han har taget imod undskyldningen fra Nils Travel og håber, at historien vil afskrække andre turister fra at posere på de antikke ruiner.

Det er dog ikke første gang, at en turist kommer i fedtefadet for at opføre sig respektløst i Pompeji. Tidligere i år fik en amerikansk turist blandt andet en reprimande fra politiet, fordi han havde rykket rundt på ruinerne i forsøget på at få knipset et bedre billede.

Derudover er en fransk turist tidligere blevet sigtet for at forsøge at stjæle nogle af ruinerne.

- Hans (Nils Travels, red.) handling var blot én af tusind, som finder sted hver dag. Ikke blot i Pompeji, men i kirker, museer og ved alle mulige andre kulturelle seværdigheder, siger arkæolog og historiker Antonella Dentamaro.

- Italiens kulturelle lovgivning skal reformeres, og vi skal lære at få styr på de mange turister. Især de steder, hvor der er gratis adgang, afslutter han.

Turist delte feriebillede: Så bankede FBI på døren

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: