Island: Magisk om sommeren

Om sommeren viser den grønne ø mod nord sig fra sine skønneste sider

Foto: Kenneth Nguyen/WOW Air
Foto: Kenneth Nguyen/WOW Air
Følg Ferie

I sommermånederne er Island lig med lange, lyse nætter, et behageligt klima og smuk natur. Og der er også masser af aktiviteter i for de aktive og kulturinteresserede.

Marathon, cykelløb, festivaler, Gay Pride og kulturnat. Det er blot få blandt mange aktiviteter, turister på Island kan få fornøjelsen af at opleve i sommermånederne. Island er nemlig rig på arrangementer, som udnytter de lange døgn til fulde.

Her får du tre af slagsen.

Magisk musikfestival i midnatssol
Tre døgn i juni måned hvert år går solen slet ikke ned på Island. Fænomenet kaldes midnatssol, og er en helt særlig oplevelse. Musikfestivalen Secret Solstice fejrer hvert år dette fænomen med en tre dages festival fra d. 19. til d. 21. juni, hvor lyd fra navne som FKA Twigs, MØ, Kelis og Wu-Tang Clan kan opleves i det helt særlige nordlige lys.

Gay Pride
Besøger man Island senere på sommeren, er der mulighed for at få én på den kulturelle oplever. August skydes i gang med Gay Pride fra 4. – 6. i måneden, hvor øen fejrer mangfoldigheden med islændinge og homo- bi- og transseksuelle turister fra hele verden, der fester, synger og danser i Reykjaviks gader og klubber. Lidt senere på måneden, 22. august, forvandles hele indre by i Reykjavik atter til en stor festgade, med musik, karneval, entertainere, madboder og megafyrværkeri til årets kulturnat.

Aktiv ferie
Fra 23. – 26. juni afholdes der Cyclothon, et tredages cykelløb på nogle af øens længste dage. Er du mere til løb, skal man vente med at aflægge visit til 22. august. Her afholdes Island Maraton, hvor der både er mulighed for at løbe alle 42 kilometer eller deltage i halvmaraton eller en række kortere løb, hvor alle kan være med.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+