Annonce:
Annonce:

Italiensk ferieparadis bandlyser sugerør

Hvis man bliver fanget med sugerør, glas, bestik eller andre lignende elementer lavet af plastik i hånden, vanker der nu bødestraf på fem italienske øer

San Domino er den største ø i øgruppen Tremiti, og hver højsæson er der derfor proppet med turister på færgen. Foto: Bjarke Ørsted
San Domino er den største ø i øgruppen Tremiti, og hver højsæson er der derfor proppet med turister på færgen. Foto: Bjarke Ørsted
Annonce:
Følg Ferie

Hvis du planlægger at rejse til det italienske ø-paradis Tremiti til sommer, skal du være parat til at drikke din Campari eller din Aperol Spritz uden sugerør. I hvert fald hvis du vil slippe for en bøde på op til 500 euro, som svarer til omtrent 3700 danske kroner.

Det skriver The Local.

Ø-gruppen, der består af fem øer på den italienske østkyst, har nemlig fra 1. maj indført en ny lovgivning, der bandlyser elementer såsom sugerør, bestik, tallerkener og koppe, hvis de er lavet af plastik.

De italienske myndigheder oplyser, at forbuddet skyldes et stignende problem med affald, hvor blandt andet kæmpe mængder plastik er skyllet op på strandene.

Annonce:

- Dag efter dag er vi vidner til mennesker, der ødelægger vores hav, så vi blev simpelthen nødt til at gøre noget straks. Jeg håber, at borgmestrene på alle øer og kystområder følger med, siger borgmesteren på Tremiti, Antonio Fentini, til den italienske avis La Repubblica.

Så er dagen kommet: Populær ferieø lukket for turister

Plastikflasker er stadig lovlige
Turister og lokale skal dermed benytte sig af bionedbrydeligt plastik, hvis de vil spise frokost på stranden eller vil på picnic under ferien til Tremiti.

Hvis man på trods af forbuddet bliver fanget i at benytte sig af almindelige plastik-elementer i det italienske ø-paradis, vil man blive idømt en bøde på mellem 50-500 euro.

Indtil videre er plastikflasker ikke forbudt, men ifølge Antonio Fentini opfordrer de italienske myndigheder til, at man i stedet benytter sig af glasflasker, når man opholder sig på Tremiti-øerne.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Greenpeace har Tremiti da også den næsthøjeste mængde af affald på den italienske kyst, kun 'slået' af kommunen Portici i Napoli.

Annonce:

Ifølge The Independent målte Greenpeace hele 2,2 stykker plastik for hver enkelt meter vand ved Tremiti, hvor de mest almindelige fund var plastik brugt til poser, flasker eller anden indpakning.

Forbudt at fiske: Ny lovgivning på vej i ferieparadis

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: