Jægere udvist efter drab på speciel elefant

To jægere er bandlyst fra Botswana i tre år, fordi de har skudt en forsknings-elefant

Elefantens død vækker minder om løven Cecil, som blev skudt af en amerikansk tandlæge i Zimbabwe i 2015. Den dræbte løve vakte stor forargelse på sociale medier, fordi løven levede i en nationalpark, og dens vilde liv blev studeret af forskere. Video: AP

To professionelle jægere er blevet frataget deres jagtlicens i Botswana, fordi de skød en forsknings-elefant og efterfølgende ødelagde det halsbånd, som elefanten havde på i forsknings-øjemed, for at skjule beviserne.

I en udtalelse fra Botswanas miljø- og turismeministerium gør regeringen det klart, at de to jægere, Michael Lee Potter og Kevin Sharp, hvis nationalitet er ukendt, nu er udvist af landet de næste tre år. Det skriver Reuters.

Se også: Gør ferien dyrevenlig

- Samtidig vil jægerne erstatte det ødelagte halsbånd, skriver ministeriet i udtalelsen.

Elefantens død vækker minder om løven Cecil, som blev skudt af en amerikansk tandlæge i Zimbabwe i 2015. Den dræbte løve vakte stor forargelse på sociale medier, fordi løven levede i en nationalpark, og dens vilde liv blev studeret af forskere.

Se også: Nye afsløringer om løven Cecil: Havde en langsom og smertefuld død på 10 timer

Det er lovligt at skyde elefanter i Botswana
Det var kontroversielt, da Botswanas præsident, Mokgweetsi Masisi, besluttede at ophæve forbuddet mod at skyde elefanter i maj i år.

Forbuddet var indført fem år tidligere af hans forgænger, Ian Khama, som er en ivrig bevaringsmand.

Populationen af elefanter på det afrikanske kontinent er faldende, men i Botswana er det lykkedes at vende den udvikling. Siden 1990'erne er antallet af elefanter i Botswana vokset fra 80.000 til 130.000, og dermed er landet hjem for næsten en tredjedel af kontinentets elefanter.

Se også: Vil lokke turister til: Nu kan du jagte bøfler med bue og pil

Myndighederne i Botswana siger, at elefanterne udgør et problem for landbruget, fordi de river afgrøderne op. Derfor argumenteres der med, at jagt er nødvendigt for at reducere antallet.

Men elefanter, som bliver brugt til forskning, er stadig fredet, og derfor er det ulovligt at skyde dem.

Botswana er et land i det sydlige Afrika på størrelse med Frankrig. Der bor kun 2,3 millioner mennesker i Botswana, og derfor er landet rigt på natur og dyreliv, hvilket tiltrækker millioner af turister hvert år.

Ferie - 13. nov. 2019 - kl. 10:32 Elefant kvaser bil med passagerer indeni

40 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere