Jægere udvist efter drab på speciel elefant

To jægere er bandlyst fra Botswana i tre år, fordi de har skudt en forsknings-elefant

Elefantens død vækker minder om løven Cecil, som blev skudt af en amerikansk tandlæge i Zimbabwe i 2015. Den dræbte løve vakte stor forargelse på sociale medier, fordi løven levede i en nationalpark, og dens vilde liv blev studeret af forskere. Video: AP

To professionelle jægere er blevet frataget deres jagtlicens i Botswana, fordi de skød en forsknings-elefant og efterfølgende ødelagde det halsbånd, som elefanten havde på i forsknings-øjemed, for at skjule beviserne.

I en udtalelse fra Botswanas miljø- og turismeministerium gør regeringen det klart, at de to jægere, Michael Lee Potter og Kevin Sharp, hvis nationalitet er ukendt, nu er udvist af landet de næste tre år. Det skriver Reuters.

Sult, tørst, brutal behandling og små usle bure er hverdagen for de fleste af de dyr, der bliver indfanget eller avlet og brugt til underholdning for turister. Elefanter slås med en skarp krog for at makke ret, og løver kasseres, når de bliver for store. Så sendes de til såkaldt dåsejagt, hvor de tamme dyr skydes af betalende turister. Foto: World Animal Protection Udland Gør ferien dyrevenlig

- Samtidig vil jægerne erstatte det ødelagte halsbånd, skriver ministeriet i udtalelsen.

Elefantens død vækker minder om løven Cecil, som blev skudt af en amerikansk tandlæge i Zimbabwe i 2015. Den dræbte løve vakte stor forargelse på sociale medier, fordi løven levede i en nationalpark, og dens vilde liv blev studeret af forskere.

Løven Cecil døde i 2015, da en pil fra en bue affyret af tandlægen Walter Palmer trængte dybt ind i løvens brystkasse. (Foto: All Over Press) Samfund Nye afsløringer om løven Cecil: Havde en langsom og smertefuld død på 10 timer

Det er lovligt at skyde elefanter i Botswana
Det var kontroversielt, da Botswanas præsident, Mokgweetsi Masisi, besluttede at ophæve forbuddet mod at skyde elefanter i maj i år.

Forbuddet var indført fem år tidligere af hans forgænger, Ian Khama, som er en ivrig bevaringsmand.

Populationen af elefanter på det afrikanske kontinent er faldende, men i Botswana er det lykkedes at vende den udvikling. Siden 1990'erne er antallet af elefanter i Botswana vokset fra 80.000 til 130.000, og dermed er landet hjem for næsten en tredjedel af kontinentets elefanter.

Bøfler kan veje op til 800 kg, og på tværs af hele kontinentet Afrika er der anslået 900.000 bøfler. Foto: Colourbox Ferie Vil lokke turister til: Nu kan du jagte bøfler med bue og pil

Myndighederne i Botswana siger, at elefanterne udgør et problem for landbruget, fordi de river afgrøderne op. Derfor argumenteres der med, at jagt er nødvendigt for at reducere antallet.

Men elefanter, som bliver brugt til forskning, er stadig fredet, og derfor er det ulovligt at skyde dem.

Botswana er et land i det sydlige Afrika på størrelse med Frankrig. Der bor kun 2,3 millioner mennesker i Botswana, og derfor er landet rigt på natur og dyreliv, hvilket tiltrækker millioner af turister hvert år.

Ferie Elefant kvaser bil med passagerer indeni

40 kommentarer
Vis kommentarer