Jamie idømt fængsel for at røre mands hofte i Dubai: Nu er der godt nyt

En absurd sag om 'uanstændig opførsel' har endelig fundet sin afslutning

Endelig kan Jamie Harron forlade Dubai - efter at have været tilbageholdt i månedsvis for absurd anklage. Foto: Ritzau/SWNS
Endelig kan Jamie Harron forlade Dubai - efter at have været tilbageholdt i månedsvis for absurd anklage. Foto: Ritzau/SWNS
Følg Ferie

Den 27-årige skotte Jamie Harron blev søndag idømt tre måneders fængsel for at røre en anden mands hofte på en bar i Dubai.

Men i går fik den unge mand besked om, at dommen er blevet annulleret efter særlig ordre fra De Forenede Arabiske Emiraters statsminister og leder af Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum. Det skriver The Guardian.

Der har været stor medieomtale af den absurde sag, hvor Jamie har været tilbageholdt i ørkenstaten, efter en hyggelig aften i byen tilbage i juli fik en ubehagelig afslutning.

Rørte mands hofte: Nu risikerer Jamie tre års fængsel

Jamie er elektriker og havde arbejdet i Afghanistan, da han havde en to-dage lang mellemlanding i Dubai. Han nød en aften på Rock Bottom Bar, da han med drinks i hånden forsøgte at navigere gennem det tætpakkede feststed. Uheldigvis ramte han en mands hofte, fordi han stak armen ud for at undgå at spilde sine drinks, og det bliver i Dubai takseret som 'et uanstændigt sammenstød'.

Homoseksualitet er ulovligt
For i Dubai er den slags sammenstød ikke harmløst, lyder advarslen fra det danske udenrigsministerium:

- Homoseksualitet er ulovligt og strafbart, ligesom det er ulovligt og strafbart at vise hengivenhed (herunder kys og kram) i det offentlige rum, skriver ministeriet på deres hjemmeside.

Tilbageholdt i tre måneder
Jamie blev anholdt og fængslet i fem dage, før han blev løsladt mod kaution. Dog med beskeden om, at han skulle blive i landet, indtil sagen blev afgjort, hvilket den gjorde i søndags. Her blev han idømt tre måneders fængsel og stillet i udsigt, at endnu en retssag ventede, fordi han havde drukket alkohol og angiveligt bandet.

Men heldigvis for Jamie, kom Dubais leder til fornuft.

Ifølge kampagnegruppen Detained in Dubai fik Jamie den lykkelige besked om, han var løsladt i går morges, og han fik sit pas tilbage med besked om, han frit kan forlade staten. The Guardian har endnu ikke fået en bekræftelse af løsladelsen af Dubais regering, men de har talt med Detained in Dubai.

- Vi ønsker at udtrykke vores store taknemmelighed til Sheikh Mohammed for hans personlige intervention i denne sag og for at frikende Jamie efter lang tid. Det er nu blevet fastslået, at beskyldningerne mod Jamie har været fuldstændig uberettigede, ærekrænkende og ubarmhjertige i sådan en grad, at lederen af Dubai fandt det nødvendigt at træde til og korrigere den offentlige anklagers uretmæssige handling og omstøde rettens dom, siger Radha Stirling, leder af Detained in Dubai til The Guardian.

De tre måneder, som Jamie Harron har været tilbageholdt i Dubai, har indtil videre betydet, at han har mistet sit job, og brugt hvad der svarer til 250.000 danske kroner på sagsudgifter.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?