Japan, here we come: Rekordmange turister strømmer til sushi-landet

Hvis du planlægger en ferie til Japan, er du bestemt ikke den eneste. Antallet af turister, der rejser til Japan, er nemlig steget i historisk stil de seneste fem år

Antallet af turister i Japan er steget med mere end 20 millioner de seneste fem år. Foto: David Goldman/AP
Antallet af turister i Japan er steget med mere end 20 millioner de seneste fem år. Foto: David Goldman/AP

Om det er deres blomstrende kirsebærtræer, deres lækre sushi eller deres pulserende metropoler, der lokker, er ikke til at vide, men ikke desto mindre strømmer turister i en gigantisk strøm til Japan.

Fra 1995-2012 steg antallet af turister i Japan med seks procent om året - fra 3,3 millioner til 8,4 millioner -, men i den seneste rapport udarbejdet af United Nations World Tourism Organization (UNWTO) skønnes det, at hele 28,7 millioner turister besøgte ø-buen i Stillehavet sidste år.

Det skriver Quartz

Det betyder, at antallet af turister (overnattende udlændinge) er steget med mere end 20 millioner på fem år, hvilket er den største stigning nogensinde, siden UNWTO begyndte at udarbejde statistikker i 1995.

Selvom turismen generelt forøges årligt (fra en halv milliard globale rejsende i 1995 til 1,3 milliarder i 2017), så er antallet af internationale turister i Japan stadig overraskende højt. I årene mellem 2012-2017 steg antallet af turister i sushi-landet med hele 250 procent.

Kun mænd har adgang til øen, som er på nippet til at blive optaget til 'Verdensarvlisten'. World Heritage Promotion Committee Ferie Ingen kvinder tilladt: FN vil give japansk ø særstatus

'Turisme-forurening'
Derfor må man i den grad sige, at Japan på imponerende vis har nået sit mål om at nå 20 millioner besøgende inden 2020, men det er dog ikke alle, der er lige glade for det enorme antal besøgende ude fra.

Ifølge The Japan Times er der flere storbyer, såsom Kyoto og Osaka, hvor indbyggerne klager over, at de føler sig overrendt af turister, og flere japanske medier kalder ifølge Quarts stigningen for en 'turisme-forurening'.

Det virker dog ikke umiddelbart til, at myndighederne gør andet end at klappe i hænderne over de mange turister.

Landets premierminister, Shinzo Abe, satser nemlig på, at hele 40 millioner turister vil besøge landet i 2020, hvor Japan er vært for OL, og at landet vil tage imod hele 60 millioner årlige turister inden 2030.

Det kan blive langt sværere for turister at blive tatoveret i Japan fremover. Foto: David Goldman/AP Ferie Pas på, på ferien: Ukendt lov i Japan taget i brug

28 kommentarer
Vis kommentarer