Kæmpe dansk tårn udskudt på ubestemt tid

Det 45 meter høje udsigtstårn, der skulle have været åbnet i midten af en skov på Sydsjælland senest i denne måned, bliver forsinket

Virksomheden bag tårnet i den danske skov kan ikke fortælle, præcist hvornår arbejdet er færdigt. Foto: Effekt Arkitekter/Camp Adventure
Virksomheden bag tårnet i den danske skov kan ikke fortælle, præcist hvornår arbejdet er færdigt. Foto: Effekt Arkitekter/Camp Adventure
Følg Ferie

Kalenderen viser snart december, men spændte besøgende ved Gisselfeld Kloster må stadig vente lidt endnu på at se det verdensomtalte 45 meter høje udsigtstårn, som efter planen skulle have stået klar i skoven i Haslev i enten oktober eller november måned.

Det skriver TV2.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Kasper Larsen, der er forretningsudvikler hos Camp Adventure, og som bekræfter, at åbningen af tårnet bliver forsinket, men at de håber, at tårnet når at blive færdigt inden jul.

- Det er et byggeri, der aldrig er blevet bygget før, så da vi gik i gang, var det lidt svært for os at sige præcis, hvornår det kunne stå færdigt, men vi har måttet erkende, at vi måske var lige lidt for optimistiske, da det ikke når at blive klart i november, siger Kasper Larsen og fortsætter:

- Det er ikke fordi, at der er noget, som er gået skævt, men der er nogle ting, som bare lige har taget lidt længere tid, end vi havde håbet på. Vi håber på, at det bliver færdigt sidst på året, men det kan altså godt være, at det rykker sig lidt, men det er ikke meget, vi taler om. Det er højest halve eller hele måneder, der er tale om.

Nu sker det endelig: Vildt tårn opføres midt i dansk skov

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustration: Effekt Arkitekter/Camp Adventure
Illustration: Effekt Arkitekter/Camp Adventure
 

Udsigt fra toppen
Når udsigtstårnet er færdigt, vil det med sine 140 meter over havets overflade blive Sjællands højeste punkt, mens det samtidig vil blive kulminationen på en 900 meter lang gangbro, der vil sno sig gennem træerne i Gisselfeld Kloster Skove mellem Næstved og Sydmotorvejen.

Selve tårnet kommer til at bestå af en 600 meter lang spiralformet rampe, som skal sende gæsterne til toppen af tårnet, der vil blive formet som et timeglas og fra hvor, man vil kunne se intet mindre end 25 kilometer ud over Sjælland.

Byggegrunden ligger på en af Sjællands højeste punkter, og da byggeriet er på sit sidste af tre stadier og derfor i øjeblikket foregår i en højde på 30-45 meter, er arbejdet yderst sensitivt over for vinden.

- Vi er ret følsomme i forhold til vejret. Vi arbejder oppe i højderne, mens området fra naturens side er udsat over for blæst, og da det er nogle store kraner, vi har med at gøre, så kan vi simpelthen ikke arbejde, hvis det blæser for meget, fortæller Kasper Larsen.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Foto: Effekt Arkitekter/Camp Adventure
Foto: Effekt Arkitekter/Camp Adventure

Foto: Effekt Arkitekter/Camp Adventure
Foto: Effekt Arkitekter/Camp Adventure

Omtalt i flere internationale medier
Udsigtstårnet i den danske skov har tidligere vakt stor opsigt i udlandet, hvor blandt andre et af Europas største nyhedsmagasiner, tyske Der Spiegel, har omtalt det arkitektoniske tårn, mens det også har været nævnt i spalterne hos amerikanske Time Magazine og franske Le Figaro.

Kasper Larsen, har tidligere udtalt til Ekstra Bladet, at han ikke var overrasket over opmærksomheden, da der ikke bare er tale om et almindeligt udsigtstårn. Der er derimod tænkt over enhver detalje, så tårnet kommer til at spille sammen med naturen.

- Vi har haft en ambition om at skabe et bygningsværk i sig selv. Det skal kunne harmonere med skoven, men det skal også være noget, der er særligt i sig selv. Det har været en balancegang både at lave noget, der er markant, men samtidig harmonerer. Jeg synes, vi er lykkedes med det, sagde forretningsudvikleren tilbage i september måned.

Projektet er tegnet af arkitekt Tue Foged og tegnestuen Effekt, og det spektakulære tårn har allerede vundet det tyske designråds 'Iconic World'-pris i 2017.

Parken har tidligere udtalt, at de håber, attraktionen vil tiltrække flere end 100.000 besøgende om året, og det - vurderer Kasper Larsen - stadig er muligt.

- Vi har fået så meget national og international opmærksomhed, og vi får allerede henvendelser fra rigtig mange udlændinge, der skal til Danmark, så vi er rimelig optimistiske omkring, at vi når de 100.000 årlige besøgende, siger Kasper Larsen.

Bambi på glatis: Video af tiger i dansk zoo går viralt

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.