Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Stor efterspørgsel på pas får borgerservice til at udvide åbningstiden
Særligt i Esbjerg Kommune er eftrespørgslen stor. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følger FerieFølg Ferie
Sommerferien nærmer sig og med mulighed for at rejse ud i verden, er flere danskere begyndt at bestille ophold i udlandet.
Men det kræver, at du har et gyldigt pas.
Og det er ikke kun coronapasset, der er vigtigt. Det rødbedefarvede pas er i den grad også en nødvendighed, hvis du vil sydpå.
Ifølge TV Syd oplever Esbjerg Kommune så stor efterspørgsel på pasfornyelse, at det har fået kommunen til at udvide åbningstiderne for pasbestilling.
- Folk vil gerne ud og rejse, nu hvor det bliver en mulighed igen. Dem, der har ventet med at forny deres pas har fået travlt. For at hjælpe med at alle kan komme afsted på sommerferie, har vi derfor valgt at genåbne vores borgerservicecentre og udvide åbningstiderne i Esbjerg og Ribe, fortæller Jan Gammelgaard Bjerg Mortensen, kontorchef i Borgerservice i Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.
Overblik: Her kan du rejse hen.
Det skønnes, at op mod 200.000 borgere i hele landet ikke har fået udstedt et nyt pas eller har ventet med at forny det gamle pas, som 1. februar steg voldsomt i pris.
Antallet af besøgende i borgerservice er i månederne marts, april og maj allerede steget fra 14 til mere end 470 om ugen.
FAKTA: Disse områder og lande er åbne for rejser
Udenrigsministeriet lempede senest sine rejsevejledninger 28. maj. Her blev der åbnet for ferierejser til en række lande i Europa, uden at man ifølge loven skal gå i karantæne, når man kommer hjem.
Sammen med udsigten til et fælles EU-coronapas har lempelserne fået flere danskere til at turde booke sommerferie udenlands.
Her er et overblik over, hvilke lande og områder der er åbne for rejser.
Ændringerne gælder fra lørdag 29. maj klokken 16:
* Tyskland (dele af landet):
- Slesvig-Holsten.
* Spanien (dele af landet):
- De Baleariske Øer - herunder Mallorca.
- De Kanariske Øer.
- Valencia.
- Murcia.
- Extremadura.
- Galicien.
- Asturien.
- Ceuta.
- Cantabria.
* Portugal (hele landet).
* Italien (dele af landet):
- Sardinien.
- Friuli-Venezia Giulia
- Molise.
- Umbrien.
- Ligurien.
- Abruzzo.
- Veneto.
* Østrig (dele af landet):
- Burgenland.
- Niederösterreich.
- Salzburg.
* Frankrig (dele af landet):
- Korsika.
* Bulgarien (hele landet).
* Polen (hele landet).
* Malta (hele landet).
** Et af kriterierne for, hvornår de danske myndigheder åbner for karantænefri rejser til et land eller en region, er, at der inden for en uge skal have været færre smittede end 50 per 100.000 indbyggere i landet eller regionen.
Stiger det til 60 smittede per 100.000 eller derover, bliver det igen orange. Tidligere har grænsen været henholdsvis 20 og 30.
For at et land kan blive rødt i Udenrigsministeriets rejsevejledninger, skal der blandt andet være mere end 300 smittede per 100.000 indbyggere i en uge i en region eller et land. I så fald frarådes også erhvervsrejser.
Udenrigsministeriets rejsevejledninger er netop vejledende. Det er altså ikke ulovligt at tage til et orange eller rødt land.