Kæmpe vagtplans-bommert: 15.000 fly mangler piloter til jul

En fejl i IT-systemet hos et af verdens største flyselskaber betyder, at alt for mange piloter har fået grønt lys til at holde juleferie

En fejl i American Airlines' IT-system er skyld i, at 15.000 flyvninger nu mangler piloter. Foto: Charles Dharapak
En fejl i American Airlines' IT-system er skyld i, at 15.000 flyvninger nu mangler piloter. Foto: Charles Dharapak

Omkring 15.000 fly hos et af verdens allerstørste flyselskaber American Airlines kan ende med at blive holdende på jorden henover julen. Lige nu står selskabet nemlig og mangler piloter til de mange tusinde flyvninger.

Det skriver adskillige internationale medier - heriblandt BBC.

Pilot-manglen skyldes intet mindre end en fejl i IT-systemet, som har givet grønt lys til, at hovedparten af flyselskabets piloter bare kan smide benene op på sofaen, nyde andestegen og tage en svingom eller to rundt om juletræet.

IT-fejlen har nemlig lavet rod i vagtplanen fra den 17. til den 31. december, så alt for mange piloter har fået lov til at holde juleferie, og derfor er selskabet nødsaget til at tilbyde deres piloter flere penge for at få dem til af aflyse juleferien og tage på job alligevel.

Se også: Dansk par glemte hjemrejsen: Vil have erstatning af rejsebureauet

American Airlines siger selv, at de har reservepiloter klar og vil tilbyde helt op til 150 pct. ekstra i løn, og håber derfor på at få løst problemet hurtigst muligt, så færrest muligt fly vil blive aflyst.

Piloternes fagforening er dog bestemt ikke begejstret for situationen, som de kalder en 'krise'. Foreningen klager desuden over flyselskabets løsning, da de mener den overtræder piloternes kontrakt om begrænset overarbejde.

Ifølge AP skal American Airlines-piloterne efter planen flyve mere end 200.000 flyvninger i december måned. Det er uvist, hvor meget vagtplans-bommerten vil komme til at koste flyselskabet.

Se også: Passagerer mangler at indkræve millioner for flyforsinkelser

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen