Kænguruer flænser turister: Fodres med McDonald's-mad

Voldsomme kænguru-angreb på turister, der fodrer dyrene med junkfood, betyder, at de australske myndigheder nu råber vagt i gevær

Kænguruerne i New South Wales i Australien angriber i stigende grad turister, fordi besøgende er begyndt at fodre dem med usunde fødevarer. Foto: Kroosn Shuttle Service Pty Ltd
Kænguruerne i New South Wales i Australien angriber i stigende grad turister, fordi besøgende er begyndt at fodre dem med usunde fødevarer. Foto: Kroosn Shuttle Service Pty Ltd
Følg Ferie

Man skulle umiddelbart to, at det gav sig selv, men alligevel har myndighederne i Australien set sig nødsaget til at advare turister i New South Wales mod at fodre delstatens mange kænguruer med junkfood.

Det skriver flere internationale medier - heriblandt BBC og The Guardian.

Det er angiveligt en lang række voldelige kænguru-angreb på turister, der er skyld i, at myndighederne nu må henstille til, at turister ikke fodrer pungdyrene med upassende fødevarer såsom chips og McDonald’s-burgere.

- Der har været et antal hændelser, hvor kænguruer har angrebet besøgende, hvoraf en mand i det ene tilfælde fik en dyb flænge i maven, siger den lokale politiker Greg Piper til BBC og fortsætter:

- I de fleste af tilfældene har de (kænguruerne, red.) sparket folk, revet i deres ansigter og taget fat i dem, hvilket har forårsaget alvorlige skader. Senest måtte en mand sys med 17 sting i ansigtet.

Mystisk tempelruin dræber dyr: Her er forklaringen

Flere tusinde turister om ugen
New South Wales, der ligger på den australske østkyst, er Australiens folkerigeste og ældste delstat. Det er især ved parken Morisset nær Lake Macquarie, at turister flokker til, fordi der er gode chancer for at stifte bekendtskab med landets nationaldyr helt gratis.

En lokal turistbus-chauffør ved navn Shane Lewis estimerer over for The Guardian, at op mod 2000-3000 turister hver uge besøger parken, og at kænguruerne er begyndt at associere turisterne med mad.

- Hvis man ryster en pose chips, så ved de, hvad der er i, og så bliver de aggressive, siger buschaufføren til det britiske medie og fortsætter:

- Problemet er, at folk ikke vil nærme sig en hund, når den spiser, men at de tillader deres børn at gå over til kænguruer. Jeg har set, kænguruer lange ud efter børn, fordi de er bange for, at børnene vil stjæle deres mad, selvom børnene faktisk bare gerne vil klappe dem.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her kan man se resultatet af et møde med en aggressiv kænguru. Foto: Kroosn Shuttle Service Pty Ltd
Her kan man se resultatet af et møde med en aggressiv kænguru. Foto: Kroosn Shuttle Service Pty Ltd
 

Bambi på glatis: Video af tiger i dansk zoo går viralt

Sukker gør dem aggressive
Normalt spiser kænguruer planteføde såsom græs, blade og urter, og dermed er fodringen af junkfood ikke blot farlig for turister, men også sundhedsskadeligt for kænguruen, da de kan få mavesår og dårlig fordøjelse af den usunde kost.

- Derudover har undersøgelser også vist, at dyr kan blive afhængige af sukker, og at de søger det, selvom det ikke er godt for dem, og derfor kan de blive meget aggressive, uddyber Michelle Shaw, der arbejder som ernæringsekspert i Sydneys zoologiske have 'Taronga Zoo'.

Ifølge politikeren Greg Piper undervurderer turisterne, hvor meget skade en kænguru kan gøre, fordi folk ser nuttede kænguru-billeder og selfier blive delt på sociale medier og fejlagtigt tror, at kænguruer er blide som lam:

- Sociale medier har ændret alt, men en han-kænguru kan altså sprætte maven op på folk. De gør det ikke med vilje, men det er i deres natur. Det er den måde, de kæmper på, siger han, men påpeger dog samtidig, at folk ikke skal være bange for at besøge området med kænguruer.

Man skal bare lade være med at fodre kænguruer, og så skal man lade kænguruen nærme sig af egen lyst, hvis man vil klappe den, råder han.

Tre krokodiller river armen af fuld turist

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+