Kan du gætte hvilket? Her er verdens bedste land

Ny undersøgelse viser, at Norden hitter stort, når det handler om at opbygge et godt ry i udlandet

De har IKEA, elge, Zlatan og Volvoer i lange baner - Sverige er det land i verden med det bedste omdømme. Foto: Jesper Møller
De har IKEA, elge, Zlatan og Volvoer i lange baner - Sverige er det land i verden med det bedste omdømme. Foto: Jesper Møller

Har du allerede planlagt, hvor din næste ferie skal gå hen?

Hvis ikke, kan du hente inspiration ved at kaste et blik på Reputation Institutes 2016-liste over de af verdens lande, der kan blære sig med at have det bedste omdømme.

Vi kan godt afsløre, at de nordiske lande ligger lunt i svinget. Årsagen er de smukke fjorde, rå natur og et venligt folkefærd, der gør rejsen til de nordlige breddegrader hele turen værd. Det skriver Daily Mail.

Og førstepladsen? Ja, den går til vores kanelbullar-spisende naboer i Sverige. Men også Norge, Finland og Danmark er med i top ti.

Selfies er yt - her er den nye trend

Stor respekt
Landene er vurderet ud fra, hvordan de bliver opfattet af omverdenen, og hvor stor respekt de høster, når andre skal vurdere dem.

Undersøgelsen er foretaget af det Boston-baserede konsulentfirma Reputation Institute.

Og det er ikke så få, der har været med til at fælde dom. Hele 48.000 mennesker fra G8-landene (Canada, Tyskland, Frankrig, Italien, Japan, Rusland, USA og Storbritanien, red.) har givet deres mening til kende.

De blev blandt andet bedt om at forholde sig til landenes sociale, økonomiske og lovmæssige attitude over for udlændinge. Og så skulle de naturligvis også forholde sig til de fysiske omgivelser, og hvor venlig den lokale befolkning er.

Hvis man har rejst i USA, ved man, at amerikanere er sludrechatoller, men det er ikke nok til at få verdens mægtigste land med i top ti. Det er derimod blevet til en sølle 28. plads.

Det Brexit-ramte Storbritannien får heller ikke klokkerne til at ringe hos de adspurgte. Dog hiver de en 13. plads i land.

Hvem skraber så bunden? Ikke overraskende er det diktaturstater og lande i politisk stormvejr, som for eksempel Irak, Pakistan, Rusland, Kasakhstan, Saudi-Arabien og Algeriet.

Se byen hvor amerikanerne er gået dansker-gak

78 kommentarer
Vis kommentarer