Kan give store problemer: Unge undlader dette på ferien

Mere end hver tredje ung har rejst uden for Norden uden en rejseforsikring

Mange unge fravælger eller glemmer at få styr på rejseforsikring, inden de rejser uden for Norden. Det kan koste dem dyrt. Foto: Colourbox
Mange unge fravælger eller glemmer at få styr på rejseforsikring, inden de rejser uden for Norden. Det kan koste dem dyrt. Foto: Colourbox

Når ferien skal bookes, glemmer eller undlader de unge ofte at tegne en rejseforsikring. Det kan blive en dyr affære, hvis uheldet er ude.

Over hver tredje, 37 procent, af de 18-25 årige har rejst uden en rejseforsikring uden for Norden, viser en ny undersøgelse udført af Epinion på vegne af Forsikringsguiden. Det oplyser Forsikring og Pension i en pressemeddelelse.

Hundrede tusinde kroner
Det kan blive et problem for de mange unge uden rejseforsikring. Det blå sygesikringskort giver kun ret til behandling på samme vilkår som borgerne i det EU-land, man rejser i. Og det kan betyde, at man i nogle lande selv skal betale for behandlingen.

- Akut behandling på privathospitaler i udlandet eller hjemtransport med ambulancefly kan løbe op i flere hundrede tusinde kroner, hvis ikke man har en rejseforsikring, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent hos Forsikringsoplysningen, i pressemeddelelsen.

- Men rejseforsikringen kan også blive nyttig, hvis ens kuffert bliver forsinket, eller man bliver syg, inden man skulle være rejst på ferie. Derfor giver en rejseforsikring altid mening, og den dækker ikke det samme, som det blå sygesikringskort dækker i EU, siger hun.

Dette kort og en rejseforsikring er fornuftige at have styr på, inden du tager på ferie, lyder rådene. Foto: Magnus Holm/Ritzau Scanpix Ferie Vigtig opfordring: 'Husk dette kort på ferien'

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler Metta Detlefsen Frost, jurist og sektionsleder, også, at man køber en rejseforsikring.

- Fordi det blå kort ikke skal ses som en forsikring, kan man derfor ikke forvente at få dækket alle udgifter i tilfælde af sygdom på en ferie, og vi anbefaler, at danskerne har en rejseforsikring som supplement, siger hun.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Unge og rejseforsikring

Har du nogensinde rejst (foruden forretningsrejser) uden for Norden (Norge, Sverige, Danmark) uden en rejseforsikring?

Nordjylland
Ja: 38 procent

Nej: 54 procent

Ved ikke: 7 procent

Midtjylland
Ja: 36 procent

Nej: 55 procent

Ved ikke: 9 procent

Syddanmark
Ja: 38 procent

Nej: 52 procent

Ved ikke: 10 procent

Hovedstaden
Ja: 39 procent

Nej: 54 procent

Ved ikke: 7 procent

Sjælland
Ja: 28 procent

Nej: 64 procent

Ved ikke: 8 procent

Total
Ja: 37 procent

Nej: 55 procent

Ved ikke: 8 procent

Kilde: Undersøgelsen er udført af Epinion på vegne af Forsikringsguiden. Undersøgelsen bygger på 1.215 interviews med repræsentativt udvalgte danskere mellem 18 og 25 år, der ikke er dækket af deres forældres indboforsikring. Interviews er gennemført i perioden april/maj 2019.

Køb inden ferien
Der er flere måder til, hvordan man kan få styr på sin rejseforsikring.

Man kan både have en rejseforsikring via sin indboforsikring, købe en årsrejseforsikring eller enkeltrejseforsikringer til hver rejse.

- Har man booket sommerferie uden at have en rejseforsikring, vil jeg anbefale, at man straks undersøger forsikringsmarkedet – f.eks. på forsikringsguiden.dk. Det er en uvildig portal, Forbrugerrådet Tænk og Forsikring & Pension står bag, hvor man kan se priser og dækninger på forsikringer. Man kan også tage kontakt til sit forsikringsselskab, hvis man vil sikre sig, at man er rigtigt dækket, inden ferien starter, siger Anja Lintrup Sørensen.

Det kan blive rigtig dyrt at få en tur i ambulancen i udlandet. Foto: AP Ferie Uheldig på ferie: Kostede 853.000 kroner

23 kommentarer
Vis kommentarer