Kaos i Frankrig: Sådan påvirker massestrejken din ferie

Strejker og benzinmangel i Frankrig skaber store problemer for landets transport. Danskerne skal være parate til problemer på ferien, advarer FDM

Det er blandt andet områder som Marseille og Paris, der er hårdest ramt af benzinkrisen, ifølge feriekonsulent hos FDM, Frederik Valmin. (Foto: AP)
Det er blandt andet områder som Marseille og Paris, der er hårdest ramt af benzinkrisen, ifølge feriekonsulent hos FDM, Frederik Valmin. (Foto: AP)

Store strejker og demonstrationer har spredt sig i Frankrig, hvor demonstranter blokerer landets olieraffinaderier.

De franske benzintanke er efterladt tømt for enhver dråbe benzin, mens det franske metro- og jernbanepersonale begyndte at strejke i dag.

Og nu truer luftfartspersonalet i kontroltårnene med at følge trop.

Det kan volde store problemer for de danske rejsende. Der har nemlig allerede været tilfælde, hvor danskere har måttet aflyse deres rejser, advarer feriekonsulent hos FDM, Frederik Valmin.

– Jeg har haft en person i røret, som skulle rejse den 8. juni to dage før EM. Personen havde allerede vurderet, at han var nødt til at aflyse sin rejse, hvis ikke der kom en løsning på problemerne. Han havde booket et feriested i nærheden af Marseille, og han kunne se ud fra en kalkulering af den bil, han har, og hvor langt den kunne køre, at det simpelthen ikke ville hænge sammen, siger han til Ekstra Bladet.

Voldsom benzin-strejke: Turister strander i Frankrig

Det skal danskerne gøre
Situationen i Frankrig spidsede for alvor til, da den franske præsident Francois Hollande for få uger siden tvang de upopulære arbejdsmarkedsreformer igennem.

Man skal derfor være godt forberedt som dansker, hvis man har planer om en tur til den franske sol.

– Først og fremmest skal man sørge for, at bilen er tanket helt op, før man kører ind i Frankrig. Og så må man maksimalt importere ti liter ekstra brændstof. Man kan desuden ændre sin rute, så man kommer ind i Frankrig så sent som muligt i forhold til destinationen for at tanke benzin, siger Frederik Valmin.

Men en fuld tank er ikke nødvendigvis nok til at klare hele ferien i Frankrig.

– Det er også vigtigt at forsøge at lave en beregning af, hvorvidt man kan nå ind til det sted på en fuld tank. Og så skal man selvfølgelig også være opmærksom på, at man også skal ud igen på et eller andet tidspunkt, siger Frederik Valmin.

Han foreslår også, at du holder øje med situationen i Frankrig, og ser hvilke regioner der har de største problemer på dette kort.

Husk forsikringen
Men den bedste løsning er ikke nødvendigvis at aflyse turen.

Hvis man skulle komme i den uheldige situation, at man må aflyse sin rejse, er der nemlig nogle helt andre problemer, man kan støde på.

– Hvis man vil aflyse sin rejse, skal man undersøge, om man er dækket rent forsikringsmæssigt, fortæller Frederik Valmin.

Selvom danskerne ikke har nogen indflydelse på situationen i Frankrig, er det nemlig ikke sikkert, at de kan få erstatning for turen.

England advarer mod farlige rejser til Danmark