Kina vil have flere fly: Indfører pisk og gulerod til flyselskaber

Flyselskaber risikerer at blive straffet, hvis de bringer coronasmittede til Kina

Hvis de kinesiske myndigheder registrerer fem coronasmittede, der har benyttet samme flyrute, vil ruten blive lukket i en uge. Arkivfoto: Hector Retamal/AFP
Hvis de kinesiske myndigheder registrerer fem coronasmittede, der har benyttet samme flyrute, vil ruten blive lukket i en uge. Arkivfoto: Hector Retamal/AFP

Hvad betyder det for antallet af coronasmittede, når turisterne igen begynder at krydse grænser?

Det spørgsmål optager i øjeblikket mange af verdens politikere, og i Kina har man nu besluttet at lade svaret på spørgsmålet diktere, hvor hurtigt flytrafikken skal genoprettes.

8. juni træder nye retningslinjer i kraft, der giver myndighederne bemyndigelse til at lukke ned for en flyrute, hvis antallet af coronasmittede, der kommer ind i landet ad denne vej, overstiger fem.

Det skriver Forbes.

Hvis myndighederne registrerer fem coronasmittede udlændinge, der er kommet ind i landet via samme rute, vil denne til at begynde med blive suspenderet i en uge. Overstiger antallet ti, vil ruten blive lukket i fire uger.

Skulle give plads til flere krydstogtskibe: Nu udskydes ny terminal

De fem og ti smittede tælles ikke pr. fly, men samlet set for ruten, skriver Forbes. Kontrollen vil med andre ord ikke blive nulstillet på noget tidspunkt.

På den måde håber de kinesiske myndigheder at kunne åbne for flytrafikken, uden at bringe landets arbejde med at bekæmpe coronavirus i fare.

Derfor er der også en gulerod til de selskaber, der ingen coronasmittede tager med til Kina. De får ifølge Forbes lov til at øge antallet af ugentlige flyvninger fra én til to.

- Det er muligt at skabe en moderat stigning i antallet af fly fra nogle udvalgte lande, skriver den kinesiske luftfartsmyndighed CAAC ifølge mediet i en pressemeddelelse.

Måtte vende om efter 1170 kilometer: Lufthavnen var lukket