Klage på krydstogt: Min mand stirrer på andre kvinder

Der er mange ting at klage over ombord på et krydstogtskib – se de værste af slagsen her

'Det her skib ligner ikke Titanic' er blot en af de håbløse klager, Krydstogtselskaberne har måttet modtage. (Flickr/Joe Ross)
'Det her skib ligner ikke Titanic' er blot en af de håbløse klager, Krydstogtselskaberne har måttet modtage. (Flickr/Joe Ross)

Det hele skulle ellers være så godt.

Med fitnessrum, spa-afdeling og all inclusive-buffetter inden for rækkevidde burde ferien på et krydstogtskib være mere end komfortabel og tilfredstillende.

Og dog – for selv om de luksuriøse rejser på verdens have umiddelbart lyder som en af de mest behagelige måder at opleve verden på, afholder det ikke krydstogtgæsterne fra at finde noget at klage over, når de ferierer på et krydstogtskib. Det skriver Daily Mail.

En række krydstogtselskaber har netop afsløret nogle af de mest skøre, mærkelige og uforståelige klager, de har modtaget af gæster på deres verdensomsejlende skibe. Og personalet må have en stærk tålmodighed – for gæsterne må siges at være gode til at hælde vand ud af ørerne.

Det vidste du ikke om verdens lufthavne

Ikke som Titanic
Hvem husker ikke historien om det forliste krydstogtskib, Titanic, der gik til grund efter mødet med et isbjerg? Ikke just skibet man ønskede en tur på. Men for en kvindelig krydstogtgæst var netop Titanic-skibet, hvad hun havde forventet, da hun skulle på krydstogtferie.

I hvert fald blev hun slemt skuffet, da skibet ikke lignede Titanic og klagede derfor til besætningen. Ifølge hende burde selskabet have advaret hende på forhånd, så hun ikke skulle opleve så stor skuffelse over skibets udseende.

En anden gæst klagede over farven på sandet på en strand, de besøgte i forbindelse med et krydstogt. Ifølge gæsten havde brochuren vist, at sandet skulle være gult – men da de ankom, opdagede de, at sandet var hvidt – og ikke gult.

Og apropos sand, så klagede en anden gæst over, at solbadende turister på stranden måtte ligge topløse. Ifølge den kvindelige gæst havde hendes mand brugt hele ferien på at kigge efter andre kvinder, og hun mente derfor, at det skulle være forbudt at ligge topløs på stranden.

At klage til besætningen over at ens mand kigger efter kvinder med bare bryster lyder næsten som en joke. (Foto: Flickr/Peter)
At klage til besætningen over at ens mand kigger efter kvinder med bare bryster lyder næsten som en joke. (Foto: Flickr/Peter)

Lyden af bølgeskvulp
Det er ikke kun stranden, sandet og de topløse kvinder, krydstogtgæster kan finde på at klage over. Et andet gennemgående kritikpunkt hos utilfredse gæster til søs er de mange lyde, der er ombord på et skib – og som i den grad kan skabe irritation.

Eksempelvis klagede en kvindelig gæst over lyden af Middelhavet – som holdt hende vågen om natten. Hun forlangte derfor en lydtæt kahyt.

En anden gæst bad kaptajnen slukke for motoren, da, han mente, den larmede for meget.

Øltørstig? Nu holder danske fly fredagsbar

Pengene retur
Endelig er der den type gæster, som ikke bare nøjes med at sende en klage afsted, men som også forlanger erstatning eller kompensation.

Efter en krydstogtferie bad et britisk par om pengene retur. Personalet ombord på krydstogtskibet havde, ifølge parret, været for venlige og hjælpsomme, så ferien havde kostet dem for mange penge i tips og drikkepenge.

En gæst forlangte pengene retur efter en ferie på et 'Celebrity Cruises'-skib, fordi hun ikke mødte nogle kendte mennesker ombord. En anden mand ville have erstatning for et Alaska-krydstogt, da vejret ikke havde været så varmt, som han havde forventet.

Danskerne er ikke meget bedre
Også danskerne er gode til at sende klager afsted efter utilfredsstillende oplevelser på krydstogtskibe. Pakkerejse-ankenævnet modtager årligt flere klager fra danskere, der er utilfredse over krydstogtferier. 

Ligesom resten af verdens krydstogtgæster klager danskerne over larm og støj – klagerne er dog mindre vanvittige og mere sobre end de ovenstående eksempler.

Eksempelvis klagede en gæst over larm fra gæster på omkringliggende skibe i to havne, hvor skibet lå forankret for natten. En anden gæst klagede over støj, som skyldtes lav vandstande i floden, Donau, som skibet sejlede på. Mens den første af de to klagere fik medhold i sin klage, mente ankenævnet, at den anden krydstogtgæst måtte acceptere larmen fra Donaufloden.