Klamme håndklæder og elendig rengøring - her er hotellernes hemmeligheder

Gå en stor bue uden om de små håndklæder, og undgå at åbne din kuffert på bagagehylden. Læs hvorfor lige her

Tusindvis af gæster har boet på hotelværelset før dig – og det sætter sine spor. (Foto: Flickr/Harsha K R)
Tusindvis af gæster har boet på hotelværelset før dig – og det sætter sine spor. (Foto: Flickr/Harsha K R)

At tusindvis af mennesker har sovet i sengen, stået i badet og haft deres snavsede tøj spredt overalt på hotelværelset, er formentlig en tanke, de fleste gerne vil fortrænge, når de lejer sig ind på et hotel.

Til gengæld kan man så trøste sig med, at værelset dagligt bliver gjort rent, vil de fleste hotelgæster sikkert tænke.

Lavprisselskab presser prisen i bund: Se hvor billigt du kan komme til USA

Man kan dog godt tro om igen – for ikke alt bliver gjort rent på daglig basis. Eksempelvis er det ikke unormalt, at puder, stole, toiletrulle-holdere og gardiner kun bliver rengjort en gang om måneden, mens tæpper, badeforhæng og rullemadrasser ikke bliver gjort rent mere end fire gange om året.

Her skal du passe på væggelus
Det kunne Buzzfeed afsløre, da online-mediet sidste år tjekkede rengøringsskemaet ud på en unavngiven hotelkæde. Afsløringen bakkes op af Michael Forrest Jones fra Beechmont Hotel Corporation, der overfor den engelske avis Daily Mail indrømmer, at en hovedrengøring kun finder sted tre til fire gange om året.

Her er de farligste dyr du kan møde på ferien

– Væggelus elsker træ, og de kommer ikke fra ulækre mennesker, de kommer fra bagage, der har være ulækre steder, siger Michael Forrest Jones. Derfor skal du aldrig bruge de opsatte bagagehylder i træ, der kan være et sandt eldorado for de små kryb.

Rent faktisk er det mere hygiejnisk at placere din kuffert på gulvet på badeværelset og pakke dine ting ud der, mener Michael Forrest Jones. Så undgår du, at væggelusene kravler ned i din kuffert og følger med dig hjem fra din rejse.

Proceduren ved dødsfald
At en gæst dør på sit hotelværelse sker ikke så sjældent, som vi gerne vil tro. Ifølge Daily Mail's kilde, kaldet Tomsky, som blandt andet har arbejdet på nogle af de fineste hoteller i New York, er dødsfald en naturlig del af livet på et hotel.

Denne vare køber flest i Københavns Lufthavn

Det er bare ikke noget, hotellet skilter med, når det sker. Så når den afdøde skal væk fra hotellet, sker det ofte så diskret som muligt.

– Det kan involvere sirener og læger, afhængig af situationen, men det kan også ske via medarbejder-elevatoren og bagudgangen, fortæller Tomsky til Daily Mail.

Efterfølgende bliver værelset rengjort og desinficeret og gjort klar til den næste gæst – og det kan ske hurtigere, end du forestiller dig. Hotelpersonalet har altid forbud mod at udtale sig eller fortælle detaljer om det, så du har ingen mulighed for at opdage det.

Hold dig fra de små håndklæder
Og så er der det med håndklæderne.

– Kan du forestille dig, hvor vi næsten altid finder de små håndklæder på et hotelværelse, hvor der har boet en fyr? På gulvet... ved siden af sengen, afslører Michael Forrest Jones.

Guide: Sådan kommer du billigt i lufthavns-loungen

Det er meget godt at vide, inden man tørre hele ansigtet i de små håndklæder. Du kan se hele Daily Mail's opgørelse over hotelhemmelighederne her.