Knastør sten græder: Uluru blevet til vandfald

Kraftigt regnvejr er årsag til det spektakulære og yderst sjældne fænomen

Den australske klippeformation Uluru, der tidligere var kendt som Ayers Rock. Foto: Ritzau Scanpix
Den australske klippeformation Uluru, der tidligere var kendt som Ayers Rock. Foto: Ritzau Scanpix

Der er nok ikke mange turister, der danser regndans og håber på dårligt vejr, når de besøger den australske klippe Uluru, der tidligere hed Ayers Rock.

Men måske de skulle begynde på det.

Tidligere på ugen fik den berømte sten et ordentligt regnskyl, og det har for en stund forvandlet Uluru til et vandfald.

Det skriver news.com.

Heldige turister har delt billeder og videoer af det sjældne fænomen på sociale medier. Her kan man se, hvordan vand flyder ned ad den røde klippes overflade.

- Sikke et privilegium, skriver Bec Sherriff på sin Instagram-profil.

Artiklen fortsætter under opslaget …

Prisen for bedste 'dyreportræt' gik til danske Mogens Trolle, der under en tur til Borneo fangede dette skønne øjeblik af en næseabe i zen-stemning. Foto: Mogens Trolle/Wildlife Photographer of the Year Ferie Årets bedste naturfotos: Dansker er blandt vinderne

Rekordstore regnmængder
Ifølge Parks Australia har området omkring Uluru set mere nedbør på 24 timer end i løbet af de sidste syv måneder til sammen.

- Det har været et tørt år indtil videre, så dette er en velkommen lettelse for planter og dyr (og også mennesker) i hele parken, skriver institutionen på Twitter.

Artiklen fortsætter under opslagene …

Uluru ligger i et beskyttet naturområde, der er ejet af aboriginere, som anser den for hellig.

Området er et af de tørreste i hele Australien.

Den australske klippeformation Uluru ligger i et beskyttet naturområde, der er ejet af aboriginere. Foto: Mikael Andreasson/Unsplash Ferie Efter pres: Google fjerner billeder af berømt klippe

38 kommentarer
Vis kommentarer