Annonce:
Annonce:

'Kokain-flodheste' kastreres

Omkring 80 flodheste, som tidligere tilhørte den colombianske narkobaron Pablo Escobar, skaber bekymring. Nu skal de kastreres

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB anses Pablo Escobars 'kokain-flodheste' for at være den største flok flodheste uden for Afrika. Foto: CORNARE/AFP/Ritzau Scanpix
Ifølge det norske nyhedsbureau NTB anses Pablo Escobars 'kokain-flodheste' for at være den største flok flodheste uden for Afrika. Foto: CORNARE/AFP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Ferie

Flere af de op mod 80 flodheste, der stammer fra den afdøde narkobaron Pablo Escobars private zoologiske have, skal kastreres.

Det sker blandt andet, efter forskere har vurderet, at bestanden af de afrikanske flodheste i Colombia kan vokse sig ud af kontrol.

Det skriver flere internationale medier, herunder The Guardian.

Flodhestene bliver populært kaldt for 'kokain-flodheste' på grund af deres tidligere ejer - den berygtede kokainhandler Pablo Escobar - og de er siden 2012 fordoblet i antal.

Escobar importerede hundredvis af dyr til sin ranch Hacienda Nápoles i Colombia, hvor han etablerede en form for privat zoologisk have, som i dag er en velbesøgt turistattraktion.

Dengang var der blandt andet giraffer, næsehorn, elefanter, kænguruer og de omtalte flodheste, som alle var illegalt importeret til landet.

Annonce:

På daværende tidspunkt erhvervede narkobaronen sig fire flodheste - en han og tre hunner - som blev sat ud i et vandhul ved Hacienda Nápoles.

Da Pablo Escobar blev dræbt i 1993, fjernede myndighederne de fleste af dyrene med undtagelse af flodhestene, som lige siden da har vandret frit i nærområdet.

For mange
Området nær Pablo Escobars gamle zoo tilbyder det perfekte leveforhold for flodhestene. Det skyldes blandt andet, at der er en masse vandhuller, hvor de kan boltre sig.

Dertil er der i modsætningen til Afrika, hvor dyrene oprindeligt kommer fra, færre naturlige fjender, såsom løver, der normalt bidrager til at holde bestanden nede.

Men nu er der altså blevet for mange 'kokain-flodheste' i Sydamerika, som både udgør en trussel for både mennesker, dyr og det økosystem, de lever i.

Derfor har man fundet sig nødsaget til at hæmme fertiliteten hos flere af flodhestene ved hjælp af pile, som alle indeholder et middel til sterilisation, der virker på både hanner og hunner.

Annonce:

Ifølge The Guardian er 24 ud af de omkring 80 flodheste foreløbigt kastreret efter at være blevet skudt af de omtalte pile. 

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Se video fra da Escobars hjem blev jævnet med jorden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: