Komplet vanvid: Bruger 300 milliarder på ny hovedstad

Hovedstaden skal ligge midt ude i ørkenen og have plads til 6,5 millioner indbyggere

Få et indtryk af den kommende enorme by i denne animation

- Egypten har lige så meget brug for den nye hovedstad som for et hul i hovedet.

Sådan har det tidligere lydt fra forfatteren David Sims i vurderingen af Egyptens 300 milliarder kroner dyre projekt om at skabe en ny gigantisk hovedstad med plads til 6,5 millioner indbyggere midt ude i ørkenen.

Projektet fik grønt lys i begyndelsen af 2015, og i øjeblikket er den egyptiske regering i fuld gang med at bygge den nye moderne storby 45 kilometer øst for Kairo.

Det skriver Jyllands-Posten - ifølge BT -, der har været nede og besøge området, som skal lægge rammer til 'Wedian', som bliver navnet på den nye hovedstad.

Se også: Seks turister anholdt i Kazakhstan: Var iført Borat-mankini

Slum, forurening og overbefolkning
Årsagen til den nye regeringshovedstad er, at Egypten er ved at gå til i overbefolkning, forurening og slum. Der bor i dag omkring 20 millioner mennesker i Kairo, som er en af de ælste byer i verden, og tallet går kun opad og forventes derfor at være fordoblet om 30 år.

Wedian skal efter planen være færdigbygget om syv år, men ifølge Jyllands-Posten er cirka to millioner egyptere allerede flyttet ud i den nye enorme ørkenby, som - udover at blive hjemsted til flere egyptiske indbyggere end hele den danske befolkning til sammen - skal rumme præsidenten og hans palads samt parlamentet og samtlige regeringskontorer.

Derudover vil der blandt andet blive bygget 2000 skoler, 700 hospitaler, 1250 moskéer og kirker, forskningscentre, læreanstalter samt 4,2 mio. kvadratmeter store indkøbscentre og en folystelsespark, som bliver fire gange større end Disney World.

Se også: Nu er Grækenland mere sikkert for turister: Kæmpe netværk af lommetyve anholdt

Hvor kommer pengene fra?
Hos flere kritikere lyser alarmklokkerne dog, når det kommer til den lidt mere kedelige del af projektet: Nemlig det økonomiske.

Ifølge Jyllands-Posten mangler den egyptiske regering nemlig finansiering til den gigantiske hovedstad, da Emiraterne og et af de to kinesiske selskaber, som stod for en stor del af finansieringen, har trukket sig.

Derfor er det Egypten selv, der skal smide stort set alle 300 milliarder efter den nye metropol, men regeringen vil ikke oplyse, hvordan det skal lade sig gøre, og derfor frygter David Sims, at projektet slår fejl.

-  Egypten har et specielt problem med ørkenen - nemlig at regeringen betragter den som et sted, hvor den kan demonstrere, at den har magt over tingene og fortsætter marchen mod udvikling og modernisering, siger han til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Begrundelsen for dens seneste ørkendrøm lyder endnu engang, at byen skal lette presset på det overbefolkede Kairo. Men det skulle alle de andre ørkenbyer jo også have gjort. Se blot på historien, afslutter han og henviser til, at det bestemt ikke vil være første gang, at Egyptens storbydrøm i ørkenen ikke lykkes.

Se også: Laura risikerer dødsstraf i Egypten: Nu er der nyt i sagen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen