Kranie, kyskhedsbælte og tigerunge – turister pakker de underligste ting

I lufthavnens sikkerhedskontrol får forundringen nogle gange et nyk opad på skalaen – læs her, hvilke mærkværdigheder de ansatte støder på

Kan du forestille dig at have en tigerunge pakket i kufferten. Nej, vel? (Foto: GollyGforce)
Kan du forestille dig at have en tigerunge pakket i kufferten. Nej, vel? (Foto: GollyGforce)

En lille hund, fugle i bukserne eller en tigerunge midt mellem kuffertens bløde bamser – rejsende forsøger at få de underligste ting med sig gennem lufthavnens sikkerhedskontrol. Det britiske rejsemagasin Condé Nast Traveler har samlet en liste med nogle af de mest mærkværdige. Her er et uddrag.

Chihuahua
Der var dengang – i marts i år – hvor en passager forsøgte at få sin Chihuahua med gennem sikkerheden i La Guardia lufthavnen i New York. Hunden var, uden ejeren vidste det, hoppet op i kufferten, mens hun pakkede.

Læs også: Chihuahua havde gemt sig i kufferten – opdaget i sikkerhedskontrollen

Duer
I 2009 ankom et fly fra Dubai til Melbourne. Med ombord havde været en mand, som i sine bukser havde to levende duer. Fuglene havde på den ti timer lange flyvetur været pakket ind i hver deres vatterede konvolut – fuglene overlevede, manden blev arresteret.  

Se også: Sådan bruger vi mobilen på ferie

Kranie
I Fort Lauderdale i Florida fandt amerikanske sikkerhedsansatte i 2013 en samling lerpotter – i den ene var der rester fra et menneske-kranie. Passageren, som havde potterne med, påstod at denne ikke havde kendskab til indholdet. De ventende passagerers tur gennem sikkerhedskontrollen blev gevaldigt forsinket, da amerikansk lov foreskrev, at området efter fundet af kraniet skulle behandles som gerningssted. 

Tigerunge
En lille chihuahua er ingenting sammenlignet med en lille tiger. En tigerunge var nemlig lige præcis, hvad de ansatte i Bangkoks Suvarnabhumi lufthavn fandt, da de scannede en kuffert i 2010. Tigerungen lå gemt mellem flere bamser og havde det heldigvis fint, da kontrollen fik den befriet. Passageren blev arresteret. 

Se også: Sådan bruger vi mobilen på ferie

Kyskhedsbælte
Det er rimeligt nemt at gennemskue, at en trusse i jern får svært ved at slippe igennem metaldetektoren i lufthavnen. Det til trods forsøgte en passager i 2012 at gå ubemærket igennem netop sådan én med et kyskhedsbælte på. Bæltet blev selvfølgelig opdaget, men i sidste ende fik passageren faktisk lov til at gå videre og tage med sit fly.

Se flere mærkvædigheder her.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere