Kritik mod Udenrigsministeriet: Giver ingen mening

Overreaktion fra udenrigsministeriet at fraråde mellemlandinger i 'orange' lande, lyder kritikken

Kræver din charterrejse til Grækenland en hurtig mellemlanding i Belgien, så går det imod myndighedernes anbefalinger, fordi Belgien er på Udenrigsministeriets liste over 'orange' lande. Arkivfoto: Jakob Jørgensen
Kræver din charterrejse til Grækenland en hurtig mellemlanding i Belgien, så går det imod myndighedernes anbefalinger, fordi Belgien er på Udenrigsministeriets liste over 'orange' lande. Arkivfoto: Jakob Jørgensen

- Er mellemlandinger og transit også omfattet, når Udenrigsministeriet fraråder alle rejser eller ikke-nødvendige rejser til bestemte områder?

- Ja, mellemlandinger og transit er også omfattet.

Så klar er meldingen, når Udenrigsministeriet på sin hjemmeside svarer på sit eget spørgsmål om ikke-direkte flyrejser til udlandet.

Med andre ord: Har du bestilt flybilletter til Grækenland med en mellemlanding i Belgien, så går det imod de danske myndigheders anbefalinger.

Grækenland er nemlig et 'gult' land, mens Belgien i øjeblikket er et 'orange' land.

En sjælden storm raser lige nu over ferieøerne Kefalonia, Zakynthos og Ithaka, som alle er populære blandt danske turister. Arkivfoto: Thomas Borberg Ferie Charterfly omdirigeret efter stormvejr over græske ferieøer

Giver ingen mening
De nuværende regler huer ikke Dansk Rejsebureau Forening.

Reglerne betyder nemlig, at danske turister helt omkostningsfrit kan afbestille en flyrejse, der går forbi en lufthavn i et 'orange' land.

- Det giver ikke nogen mening, at en rejsende skal kunne afbestille, blot fordi vedkommende skal mellemlande i en EU-lufthavn, skriver Danmarks Rejsebureau Forening i en pressemeddelelse.

Ifølge adm. direktør Lars Thykier overreagerer de danske myndigheder.

- Mellemlandinger udgør ikke nogen større risiko for den rejsende, så længe man ikke skal ud af lufthavnen, siger han.

Mahan Air er blandt andet blevet sat i forbindelse med coronavirus, som flyselskabet var med til at sprede i Mellemøsten. Foto: Tetzemann/Wikimedia Commons Ferie Omstridt flyselskab er tilbage i København

Endnu ingen sager
Det er Pakkerejse-Ankenævnet, der træffer afgørelse i sager, hvor danske turister er i konflikt med danske rejseselskaber.

Endnu er der ingen sager, som handler om afbestilte flyrejser som følge af mellemlandinger i lufthavne i 'orange' lande.

Lars Thykier hæfter sig dog ved, at Pakkerejse-Ankenævnet i retningslinjer fra tidligere tiders kriser har undtaget transit og mellemlandinger fra den gebyrfrie afbestillingsret.

Ifølge faren krævede flyselskabet, at hans 19 måneder gamle datter havde mundbind på. Flyselskabet står imidlertid fast på, at striden omhandlede den ældste datter på tre år. Foto: Daniel Slim/AFP Ferie Fly aflyst, fordi treårig nægtede mundbind

17 kommentarer
Vis kommentarer