Annonce:
Annonce:

Krydsede grænse ved uheld: Kvinde tilbageholdt i to uger efter løbetur

En 19-årige kvinde blev stoppet og tilbageholdt i to uger, fordi hun kom til at krydse grænsen mellem Canada og USA under sin løbetur

Annonce:
Følg Ferie

Donald Trumps notoriske grænsekontrol mellem USA og Mexico er i den grad blevet omtalt i den seneste tid, men denne gang er det i stedet grænsekontrollen mellem USA og Canada, der trækker overskrifter.

Her blev en ung fransk kvinde på 19 år ved navn Cedella Roman nemlig for nyligt anholdt og tilbageholdt i to uger, da hun under en løbetur ved en fejl kom til at krydse grænsen mellem Canada og USA.

Det skriver AFP.

Ifølge nyhedsbureauet havde teenagepigen fra Briançon i de franske alper den 21. maj besluttet sig for at løbe en tur under en ferie i byen White Rock i Canada, men på vejen tilbage blev hun pludselig stoppet og tilbageholdt af to grænsebetjente, fordi hun var kommet til at krydse grænsen mellem provinsen British Columbia i det vestlige Canada og delstaten Washington i USA.

Annonce:

Grænsebetjentene havde angiveligt spottet teenagerens forbrydelse gennem overvågningskameraer, og da hun ikke havde identifikation med sig på løbeturen, tog de hende med sig.

- Det var på det tidspunkt, jeg blev rigtig bange. Jeg følte, jeg var en kriminel, siger den 19-årige kvinde til AFP og fortæller, at hun befandt sig i Canada, fordi hun besøgte sin mor og gerne ville forbedre sit engelsk.

Turist delte feriebillede: Så bankede FBI på døren

Pigtråd og vagthunde
I løbet af natten blev Cedella Roman transporteret 200 kilometer væk til et center i Tacoma i den centrale del af Washington, hvor hun måtte spendere to uger i et stort rum med omkring 100 flygninge og blot 60 senge.

- Jeg følte, jeg var i fængsel. Vi blev låst inde hele tiden, og i gården udenfor var der pigtråd og hunde.

Annonce:

Ifølge den 19-årige franske teenager nåede hendes mor frem til centeret i Washington i løbet af to dage, men selvom moderen havde datterens pas og relevante dokumenter med sig, ville de amerikanske myndigheder have verificeret dokumenterne af de canadiske myndigheder, inden de løslod hende.

Derfor måtte den 19-årige forblive i de amerikanske myndigheders varetægt i hele to uger, før hun blev løsladt, og alle sigtelserne blev droppet. Hun er dog nu blevet bandlyst fra al indrejse til USA.

- Det er en fælde. Enhver kan blive fanget ved grænsen på denne måde, siger den unge kvindes mor til AFP.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Her ses grænsen mellem USA og Canada. Til venstre kan man se biler, der kører ind i USA, og til højre kan man se biler, der kører ind i Canada. Foto: AP
Her ses grænsen mellem USA og Canada. Til venstre kan man se biler, der kører ind i USA, og til højre kan man se biler, der kører ind i Canada. Foto: AP
 

Grænsekontrollen:
Den amerikanske grænsekontrol, US Immigration and Customs Enforcement, bekræfter over for det canadiske medie CBC, at de løslod Cedella Roman 6. juni.

- Hvis en person krydser grænsen til USA et sted, som ikke er en officiel indgang og uden at blive kontrolleret af en grænsebetjent, så befinder de sig i USA ulovligt og vil blive behandlet derefter, siger en talsmand til det amerikanske medie og fortsætter:

- Det er personens eget ansvar at være klar over deres omgivelser, hvis de rejser rundt i nærheden af en international grænse. Derudover er det vigtigt, at personer, der bevæger sig rundt ved grænsen, altid er i besiddelse af identifikation.

Smuglede søn over grænsen i kuffert: Far undgår fængselsstraf

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: