Med familien på havet: Nybegynder på jomfrutogt

Første besøg på et flydende hotel kvæler enhver vandskræk og føles som ægte luksus

Det kæmpe store skib minder mest af alt om en lille by, når man går op opdagelse på de mange dæk. Foto: Fie Sandfeld
Det kæmpe store skib minder mest af alt om en lille by, når man går op opdagelse på de mange dæk. Foto: Fie Sandfeld

Vi må lægge hovederne helt tilbage, da vi står på kajen i Rom foran Norwegian Epic, skibet, der skal fungere som vores flydende hjem i Middelhavet de kommende fire dage. Skibet rager 15 etager op, og er knapt 330 meter langt.

Mens mine to børn og mand glæder sig vildt til at komme ombord og udforske skibet, må jeg kvæle en lille angst, der stammer fra min barndoms færgeture til Anholt, hvor passagererne sloges om brækposerne og det hele, bogstaveligt talt, sejlede.

Barndomsminderne fortoner sig hurtigt, da vi træder ombord.

En sagte brummen fra motorerne er, sammen med den 360 graders havudsigt fra dækket, det eneste vidne om, at vi befinder os på et skib på havet.

Her er fuldt booket, får vi at vide, altså er der 4100 passagerer og 1753 ansatte ombord, da vi lægger fra kaj med kurs mod Livorno i Italien.

Der er bobler på køl og jordbær med chokolade i vores kahyt, den store seng er redt med kridhvidt linned, og det føles som ægte luksus at sidde på balkonen og betragte havet i den svindende sol.

Mine børn på 14 og otte år er henrykte, og straks i gang med at indrette og pakke ud.

Familievenligt skib
Vi har valgt skibet Norwegian Epic, fordi det netop er indrettet med tanke på børnefamilier. På dækket troner flere vandrutsjebaner, der er babypool i skyggen, to større pools og fire jacuzzier. Der er højt glasgelænder overalt ud mod havet, så man ikke behøver frygte, at junior plopper ud over rælingen – hvilket er én af de skrækscenarier, der har holdt mig på sikker afstand af krydstogtsskibe hidtil.

Børn trives ombord på skibet – der er aldrig en stund, som bliver kedelig med så mange mulige aktiviteter. Foto: Fie Sandfeld
Børn trives ombord på skibet – der er aldrig en stund, som bliver kedelig med så mange mulige aktiviteter. Foto: Fie Sandfeld
 

Vi prøver at danne os et overblik over skibet. I bunden bor personalet, i midten og toppen er restauranter, shopping og underholdning – alt fra bowling over teen-club til shows med professionelle entertainere – og resten er kahytter.

Skibet fungerer som et flydende all inclusive hotel. Vi har nemlig betalt for alle måltider på en lang række restauranter, både buffet og a la carte, sammen med billetten. Maden er virkelig lækker, uanset hvor vi vælger at spise.

Ny dag, nye oplevelser
Hver dag, når skibet lægger til i en ny havn, strømmer folk af borde for at deltage på en af de guidede ture, man kan købe på skibet, eller tager på egne eventyr. Og det er – som jeg har hørt folk sige – ganske rigtigt smart at have sit hotelværelse med rundt, så man nemt og bekvemt får snuset til forskellige byer og lande, om end det er hurtige besøg typisk på 8-10 timer.

At hoppe i land i Cannes om formiddagen, spise franske fristelser, få lidt filmstjerneglamour, måske shoppe lidt lavendel, for ud på eftermiddagen at få en professionel massage i skibets store spaafdeling efterfulgt af lækker middag med udsigt til Sydfrankrig, der forsvinder i horisonten – dét er krydstogtsferie, og det føles godt, for børn, mand, ja selv for mig.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen