Krydstogtselskab vil kun sejle med vaccinerede

Det er ikke nok at tage en hurtigtest, hvis du vil rejse med Saga Cruises

Krydstogtindustrien har endnu ikke fundet nøglen til, hvordan man kan tilbyde sikre rejser under coronapandemien. Foto: Cut and Cotton/Unsplash
Krydstogtindustrien har endnu ikke fundet nøglen til, hvordan man kan tilbyde sikre rejser under coronapandemien. Foto: Cut and Cotton/Unsplash

Jo ældre du er, desto længere kan du stille dig frem i vaccinekøen.

Sådan lyder parolen i de fleste lande, og i det lys er det ikke så underligt, at det britiske krydstogtselskab Saga Cruises som det første i verden kræver af sine passagerer, at de er vaccineret mod coronavirus.

Saga Cruises specialiserer sig nemlig i rejser til +50-årige.

Det skriver blandt andet CNN og BBC.

Mere konkret forlanger Saga Cruises, at alle passagerer har fået deres to doser af en godkendt vaccine mindst 14 dage inden afgang.

Besynderligt nok gælder kravet ikke for selskabets besætningsmedlemmer.

Seychellerne er en frodig perle i Det Indiske Ocean knap 1600 kilometer vest for Tanzania. Foto: Derek Harris/Unsplash Ferie Seychellerne åbner grænser for alle med vaccinepas

Ro og sikkerhed
Flere eksperter mener, at vaccinekrav kan blive den helt store trend i rejseåret 2021, hvorfor man også diskuterer indførelsen af et vaccinationspas.

Saga Cruises har spurgt sine kunder, om de støtter tiltaget. Og det gør 95 procent.

- Vores kunder vil have den ro og sikkerhed, som det giver at blive vaccineret og at vide, at ens medpassagerer også er vaccineret, oplyser Saga Cruises i en pressemeddelelse.

Oveni kravet om vaccine vil det britiske selskab sejle med færre passagerer end normalt, ligesom det har udskudt forårets krydstogter på ubestemt tid.

Storbritannien er det land i Europa, der er nået længst med at vaccinere sin befolkning, viser en opgørelse fra Our World in Data.

9,36 procent af briterne har i skrivende stund modtaget det første af to stik.

Flyr kommer til at bruge samme flytype som Norwegian - Boeing 737-800 med plads til mellem 186 og 189 passagerer. Illustration: Unfold/Flyr Ferie Nyt lavprisflyselskab til Danmark

133 kommentarer
Vis kommentarer