Kun i Texas: Nu er det ok at glemme pistol i håndbagagen

Ny lov i Texas tillader flyrejsende at have pistoler med ind i lufthavnen – bare man ikke gør det med vilje

Ny lov i Texas tillader, at man har pistoler i lufthavnens sikkerhedszone. I hvert fald når der er tale om en forglemmelse. (Foto: Flickr/ajari)
Ny lov i Texas tillader, at man har pistoler i lufthavnens sikkerhedszone. I hvert fald når der er tale om en forglemmelse. (Foto: Flickr/ajari)

Det er sket flere gange i Texas. Efter sigende er flere personer ubevidst kommet til at tage deres pistoler med til sikkerhedskontrollen i lufthavnen.

Ved en fejl har de altså pakket (eller simpelthen glemt) deres våben i håndbagagen og pludselig stået ansigt til ansigt med en ret så utilfreds ansat i sikkerhedskontrollen.

Se også: Her drikker du din drink – når du trækker vejret!

Alene i 2014 foretog man i Fort Worth International Airport i Dallas, Texas, 120 såkaldte 'gun catches', altså fund af pistoler på ikke tilladte steder. Det antal placerede lufthavnen på førstepladsen over amerikanske lufthavne, som havde flest pistol-fund.

Og yderligere to Texas-lufthavne var at finde på top ti-listen. Nemlig Bush Intercontinental i Houston med 77 fund og Hobby Airport også i Houston med 50 fund. I alt blev 2.200 pistoler beslaglagt i håndbagage i amerikanske lufthavne sidste år.

Flest våben pr. indbygger
Texas er da også den stat i USA, som har flest våben registreret pr. person, så hvis ikke netop en texaner kunne komme til at glemme, at de gik rundt med en ekstra pistol i håndtasken, ja hvem skulle så kunne.

Se også: Tips til rejsen: Her er hotelprisen faldet

De gentagne pistol-fund har nu fået staten til at tage konsekvensen – State of Texas har nemlig udstedt en lov, som tillader pistol-forglemmelser i lufthavn. Det skriver Dallas News.

Kan stadig give bøde
Loven betyder, at flyrejsende, som ved en fejl har fået deres skydevåben med til lufthavnens sikkerhedstjek, ikke længere vil blive retsforfulgt. I hvert fald ikke, hvis de har den nødvendige tilladelse til våbnet, og samtidig accepterer at de skal forlade lufthavnens sikkerhedszone med det samme.

Se også: Flere unge tager på fælles backpackerrejse

Men medbring ikke din pistol uden eftertanke - de amerikanske luftfartsmyndigheder, TSA, kan nemlig stadig tildele personer, der medbringer våben – bevidst eller ubevidst – en bøde på op til 3000 dollars, svarende til 20.000 kr., hvis pistolen ikke er ladt, og 7500 dollars (50.000 kr.), hvis den er ladt.

1 af 2 (Foto: Colourbox)
2 af 2 Ny lov i Texas tillader, at man har pistoler i lufthavnens sikkerhedszone. I hvert fald når der er tale om en forglemmelse. (Foto: Flickr/ajari)
9 kommentarer
Vis kommentarer