Annonce:
Annonce:

Kunstig sne forbudt i flere lande: Stadig på schweiziske pister

Et fransk studie peger på, at kunstig sne tilsat produktet Snowmax er sundhedsskadeligt – trods det bliver Snowmax anvendt i Schweiz

Flere studier peger på, at den kunstige sne på schweiziske pister – bl.a. her i Davos – kan være sundhedsskadelig. (Foto: Flickr/WebRatio Communications)
Flere studier peger på, at den kunstige sne på schweiziske pister – bl.a. her i Davos – kan være sundhedsskadelig. (Foto: Flickr/WebRatio Communications)
Annonce:
Følg Ferie

Var det noget med en skitur på en pist fuld af farlige døde bakterier?

Nej, vel?

Det er dog den risiko, du løber, hvis du planlægger en skiferie på schweiziske pister.

Op til 50 procent af pisterne i alpe-landet er nemlig præpareret med kunstig sne tilsat produktet Snowmax – et produkt som indeholder bakterier, som er blevet påvist sundhedsskadelig og er bandlyst i både Tyskland og Østrig. Det skriver Daily Mail.

Kan du se ham? Mand gemt væk i berømte vartegn

Forbudt flere steder
Snowmax tilsættes vand og sprøjtes ud over pisten – produktet får vandet til at fryse hurtigere og ved højere temperaturer og dermed lægge sig som sne. Det bliver bl.a. brugt på skiresorts som Zermatt og Davos i Schweiz, men er altså forbudt i både Østrig og Tyskland og desuden begrænset i Frankrig.

Dette hotel smelter en gang om året

Annonce:

Årsagen er, at flere studier peger på, at produktet er både miljø- og sundhedsskadeligt.

Hydrologist (ekspert i vands bevægelser, fordeling og kvalitet, red.) Carmen de Jong fra French Strasbourg University er en af dem, der har undersøgt Snowmax. Hun siger:

– Flere studier viser, at Snowmax kan have en meget negativ effekt på menneskers sundhed.

Kan skade naturen
Samtidig pointerer hun, at de døde bakterier, som Snowmax indeholder, også kan skade naturen. Og resulterer i sygdom hos mennesker. I sidstnævnte tilfælde er risikoen dog størst hos personer, som arbejder med den kunstige sne, og altså ikke i samme grad risikabelt for skiløbere, der bruger en enkelt uge på en Snowmax-præpareret pist.

Tvunget til landing: Vinge gik i stykker i luften

Schweiziske embedsmænd understreger i forbindelse med opmærksomheden på anvendelsen af produktet, at folket bag Snowmax har garanteret dem, at det er sikkert at anvende produktet – både for mennesker og miljø.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: