Kvinde død på hval-safari

En død og to såret efter en gråhval og en hval-safari båd stødte sammen ud for Cabo San Lucas i Mexico

Hvalsafari ud for Cabo San Lucas er en populær turistattraktion (Foto: Joe McKenna/Flickr)
Hvalsafari ud for Cabo San Lucas er en populær turistattraktion (Foto: Joe McKenna/Flickr)

En canadisk kvinde er død, og to personer er sårede efter en ulykke på en hval-safari tur ud for Cabo San Lucas i Mexico. Det skriver The Guardian.

Ulykken skete ifølge havnevagten i Cabo San Lucas, da kaptajnen på båden måtte foretage en pludselig manøvre for at undgå en gråhval, der dukkede op lige foran båden. Gråhvalen ramte dog alligevel ind i siden af safari-båden, og fik den til at ryste så meget, at den canadiske kvinde faldt overbord.

En sygeplejerske, som tilfældigvis også var turist ombord på båden, gav kvinden kunstigt åndedræt, da denne var blevet reddet ombord igen. Sygeplejersken fortsatte med førstehjælpen, indtil kystvagten kom til og tog den tilskadekomne med, men desværre døde den canadiske kvinde senere på hospitalet.

De to andre, der var blevet såret, da de ved sammenstødet blev væltet omkuld, blev også begge bragt til hospitalet. De er begge udskrevet igen.

Pynter på sandheden?
Efter ulykken har der floreret tvivl om, hvorvidt meldingen fra havnevagten var sandfærdig. Lidt mere dramatiske meldinger har nemlig lydt fra andre kilder. Disse gik på, at ulykken skete, da en hval hoppede op af vandet og op på båden til de 24 mennesker, som var ombord. 

Hval-safari er et af Cabo San Lucas primære trækplastre for turister, og udbyderne forsikrer turister om sikre forhold og respekt for de store dyr, der hvert år kommer til området for at yngle. Ulykker som denne er selvsagt ikke positivt for salget af turene, og det kan måske forklare, at der er forskellige versioner af sagen.

30 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere