'Kvinde, mand, bøsse': Hotel beskyldt for homofobi

En italiensk Bed & Breakfast er røget i et viralt stormvejr, efter de på et skilt til toilettet specifikt kategoriserer bøsser

Her er skiltet, der blandt andet bliver kaldt 'nedværdigende' og 'vildledende'. Foto: Privat
Her er skiltet, der blandt andet bliver kaldt 'nedværdigende' og 'vildledende'. Foto: Privat
Følg Ferie

En ellers ukendt Bed & Breakfast ved navn Le Camporelle di Cavallino i Lecce i det sydlige Italien har i den grad fået mere omtale end nogensinde.

Desværre er omtalen ikke ligefrem positiv. Tværtimod bliver det lille hotel udskældt og kritiseret for et skilt, som de har haft hængende ude foran toilettet i 15 år.

Det skriver adskillige internationale medier – heriblandt BBC.

Problemet med skiltet er, at det ikke som de fleste andre toiletskilte blot viser en mand og kvinde, så folk ved, hvilket toilet de skal vælge. Den italienske Bed & Breakfast har nemlig udover manden og kvinden lavet en helt særlig toilet-kategori for bøsser.

Se skiltet herunder:

 

Det specielle toilet-skilt er først begyndt at cirkulere på de sociale medier for nylig, men BBC har taget et tilbageblik på anmeldelserne af Le Camporelle di Cavallino på TripAdvisor, hvor en gæst allerede i august 2016 rasede over skiltet:

- Fint sted, men forsømte og beskidte toiletter med latterlige indikationer: 'Kvinde – mand – homoseksuel' – som om der skal skelnes mellem at være homoseksuel. Selv min 10 år gamle søn spurgte mig, hvorfor det blev angivet! Jeg ved ikke, om tegnet er ment som humor, men jeg synes ikke, det er sjovt, står der i den tidligere gæsts anmeldelse.

'Det er rent ud sagt chokerende'
Den italienske landsforening for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, Liberamente e Apertamente, anklager hotellet for at have et forstyrrende syn på seksuel orientering og kønsidentitet.

- Det er rent ud sagt chokerende, at der i 2017 stadig er hændelser af denne slags, som skaber et forstyrrende syn på seksuel orientering og kønsidentitet ved at dele en så nedværdigende og vildledende homofobisk opførsel i offentligheden, som kun sårer folk, siger talsmand Gianluca Rollo fra foreningen til lokale italienske avis Nuovo Quotidiano di Puglia.

Den italienske Bed & Breakfast er angiveligt gået med til at tage det udskældte skilt ned. Ifølge ejerne er det de tidligere ejere, der satte skiltet op for 15 år siden.

- Vi har ofte homoseksuelle par som gæster, hvor vi har skabt så smukt et forhold i mellem os, at nogle af dem er blevet vores venner, siger ejerne til den lokale avis Rupubblica ifølge BBC.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller