Kvinde med menstruationssmerter smidt af fly

Flyselskabet hævder, at flypersonalet handlede i kvindens interesse

En britisk kvinde blev smidt af et fly til Dubai, fordi flypersonalet overhørte hende fortælle sin kæreste, at hun havde menstruationssmerter. Arkivfoto: Colourbox
En britisk kvinde blev smidt af et fly til Dubai, fordi flypersonalet overhørte hende fortælle sin kæreste, at hun havde menstruationssmerter. Arkivfoto: Colourbox

Det endte med at få dyre konsekvenser for britiske Beth Evans, at hun fortalte sin kæreste, Joshua Moran, at hun havde ondt i maven på grund af sin menstruation, da parret i lørdags skulle flyve med flyselskabet Emirates fra Birmingham Airport i England til Dubai.

Ferie Pruttende mand tvang pilot til at lande: Passagerer smidt af flyet

En vaks stewardesse opfangede nemlig samtalen, hvilket fik personalet til at smide både Beth og Joshua af flyet, hvorefter parret selv måtte betale 250 pund (cirka 2100 danske kroner) for to nye flybilletter.

Det skriver The Sun.

Ifølge parret fortalte flypersonalet dem, at de var bekymrede for risikoen ved, at Beths mavekramper kunne blive værre i løbet af den syv timer lange flyvetur.

En kinesisk mor blev smidt af et Spirit Airlines-fly, fordi hun ammede sin to-årige søn. Foto: Arkiv/Colourbox Ferie Grammy-nomineret smidt af flyet for at amme

Selvom Beth prøvede at berolige Emirates-personalet ved at sige, at hendes smerter var minimale og lå på laveste niveau på en skala fra 1-10, mente personalet altså ikke, at det var sikkert at lade parret flyve med til Dubai, da der ikke var nogen læger om bord på flyet.

- At blive smidt af flyet på grund af menstruationssmerter? Det var ren galskab. De fik ikke engang nogen til at kigge på hende, men kontaktede bare et lægehold i USA, som sagde, at Beth ikke burde flyve, fortæller Joshua til det britiske medie.

En stewardesse fra Spirit Airlines blev udover 'slave' kaldt for 'neger-kælling' samt truet på livet om bord på et flu i juli måned. Foto: Tom Burton/AP Ferie Amerikansk mand idømt fængsel: Kaldte mørk stewardesse for 'slave'

Flyselskabet: Vi handlede i hendes interesse
Flyselskabet, Emirates, bekræfter hændelsen over for Travel and Leisure og siger, at de handlede i Beths interesse:

- Vi kan bekræfte, at frøken Evans ikke fløj med fly EK40 lørdag den 17. februar på grund af et medicinsk nødstilfælde. Passageren gjorde personalet om bord opmærksom på, at hun led af smerter og ubehag og nævnte desuden, at hun ikke havde det godt, siger flyselskabets talsmand og fortsætter:

- Kaptajnen besluttede at ringe efter lægehjælp, da sikkerheden for vores passagerer og personale er yderst vigtig. Vi ville ikke risikere, at frøken Evans tilstand blev forværret i løbet af den syv timer lange flyvetur til Dubai.

En amerikansk kvinde nåede ikke at sige farvel til sin døende mor, fordi hun blev smidt af flyet ved en fejl. Foto: Arkivfoto Ferie Ville sige farvel til døende mor: Flyselskab smed Carrol af flyet

Ifølge WHO har flyselskaber ret til at nægte passagerer at rejse med dem, hvis personalet mener, at passageren lider af sygdom eller smerter, som kan risikere at blive værre eller skabe komplikationer undervejs på flyveturen.

Parret havde betalt 400 pund (knap 3400 danske kroner) for de oprindelige flybilletter, men det endte altså med at blive 2100 kroner dyrere for ombookningen.

En amerikansk kvinde blev så fortørnet over at sidde ved siden af en baby på flyet, at hun nærmest gik amok. Arkivfoto: Colourbox Ferie Rasende kvinde smidt af flyet: Nægtede at sidde ved siden af baby

Forleden blev fire passagerer fjernet fra et fly, da de klagede over en mand, der havde pruttet for fuld skrue.

20 kommentarer
Vis kommentarer