Kvinde nægtet nyt pas fordi hun er veganer

Hun blev nægtet schweizisk pas, fordi hendes dyrevelfærdskampagner og kritik af lokale traditioner var 'irriterende'

Det var særligt kvindens kamp mod koklokker, der gjorde, at hun ikke kunne få et pas. Foto: Colourbox
Det var særligt kvindens kamp mod koklokker, der gjorde, at hun ikke kunne få et pas. Foto: Colourbox

Der kan være mange forklaringer på, hvorfor man ikke kan få et pas, men årsagen til, at Nancy Holten ikke kunne få et nyt pas, er alligevel mere sær end de fleste.

Nancy Holten er født i Holland, men flyttede til Schweiz, da hun var otte, og hun har to børn, der er schweiziske statsborgere.

Men hendes andet forsøg på at få et schweizisk pas blev afvist af borgerrådet, der har indflydelse på disse afgørelser, i Gipf-Oberfrick, skriver The Local ifølge News.com.au.

Imod koklokker
Ifølge mediet har Nancy Holten, som er veganer og dyrevelfærdsaktivist, fået et dårligt ry i kommunen på grund af hendes hårde angreb på brugen af koklokker, som hun mener er skadelige for køernes helbred.

Se også: Skal du afprøve myten? Disse kirkeklokker siges at opfylde alle dine ønsker

Hun har også været imod væddeløb med smågrise og har brokket sig over larmen fra kirkeklokkerne i byen.

Så da borgerrådet skulle tage stilling til, om Nancy Holten kunne blive en neutral schweizer, blev svaret nej.

Tanja Suter, formand for den lokale afdeling af det schweiziske folkeparti, siger til schweiziske medier, at Nancy Holten 'taler for meget'.

Respekt for traditioner
Tanja Suter siger, at borgerrådet ikke villle give Nancy Holten gaven at blive schweizisk statsborger, 'hvis hun irriterer os og ikke respekterer vores traditioner'.

Nancy Holten siger til The Local, at hun mener, at hun er blevet nægtet schweizisk pas, fordi 'hun siger sin mening for ofte'.

- Mange folk tror, at jeg angriber deres traditioner, men det er ikke tilfældet. Det var aldrig meningen. Min primære motivation var, at koklokkerne skader dyrenes helbred, siger Nancy Holten.

Nancy Holten ansøgning om schweizisk pas er nu sendt til regionsregeringen i Aargau, hvor den stadig kan blive godkendt.

Se også: Smuk kvinde rejser verden rundt - for at tage nøgenbilleder

76 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere