Annonce:
Annonce:

Kvinde skal tilbagebetale enorm Airbnb-indtjening

En Airbnb-udlejer skal tilbagebetale flere hundrede tusinde til ejeren af ejendommen, fordi hun ikke havde fået lov til at benytte lejligheden som midlertidig feriebolig

En Airbnb-udlejer har modtaget en hård straf for at benytte sin lejlighed som feriebolig. På billedet ses Airbnb-medstifter Brian Chesky. Foto: Eric Risberg/AP
En Airbnb-udlejer har modtaget en hård straf for at benytte sin lejlighed som feriebolig. På billedet ses Airbnb-medstifter Brian Chesky. Foto: Eric Risberg/AP
Annonce:
Følg Ferie

En kvindelig Airbnb-udlejer er af en domstol i Paris blevet dømt til at tilbagebetale hele sin indtjening fra udlejningstjenesten de seneste syv år til sin lejer.

Det skriver The Telegraph.

Den unavngivne kvinde bor i en lejelejlighed i den franske hovedstad, men har siden 2011 ofte udlejet lejligheden gennem Airbnb, hvilket hun har tjent intet mindre end - hvad der svarer til - 353.000 danske kroner på.

Millionbyen har i den seneste tid efterlyst strammere regler for privatboligudlejning for at sikre, at de lokale franskmænd bliver boende i byen. Tidligere på året kaldte byens viceborgmester, Ian Brossat, f.eks. Paris for et 'åbent museum':

- Airbnb truer sjælen og identiteten i en lang række kvarterer. Vi kan ikke forblive inaktive i denne situation. Alle storbyer i verden står over for dette problem. Hvis vi ikke regulerer Airbnb, vil vi ikke længere have beboere i vores bymidte, sagde han til AFP dengang og fortsatte:

Annonce:

- Vil vi gerne have, at Paris er en by, hvor middelklassen har råd til at bo, eller vil vi have, at det bliver en legeplads for saudiarabiske eller amerikanske rigmænd?

Nu kan det være slut med Airbnb i millionby

Skulle have fået godkendt udlejning
Med 60.000 Airbnb-lejligheder er Paris udlejningstjenestens mest populære by, men siden december 2017 har beboere skulle registrere sig hos myndighederne, hvis de vil benytte deres bopæl som feriebolig samt få en skriftlig godkendelse af ejendommens ejer.

Den idømte kvinde havde ifølge det britiske medie hverken registreret sin lejlighed som midlertidig feriebolig hos myndighederne eller fået tilladelse af sin udlejer, og derfor faldt hammeren altså.

Udover at hun skal tilbagebetale de 353.000 kroner, hun har tjent gennem Airbnb de seneste syv år, skal hun også betale erstatning og sagsomkostninger, som samlet løber op på - hvad der svarer til - 15.000 danske kroner.

Selvom lovgivningen trådte i kraft for snart et år siden, er det første gang, at en fransk domstol giver så hård en straf til en lejer.

Annonce:

I alt har lokale beboere i hovedstaden fået bøder på knap 10 millioner danske kroner tilsammen for ulovlig udlejning af ferieboliger, hvilket betyder, at en bøde i gennemsnit har lydt på omtrent 90.000 kroner.

- Dommerne slår hårdere ned på det nu, fordi de føler, at folk bør kende reglerne nu, lyder det fra viceborgmester Ian Brossat.

Udover at registrere udlejningen hos myndighederne og få godkendelse af ejendommens rejer, må beboere i Paris højst udleje deres bolig i 120 dage om året.

Snedig studerende udlejede sit kollegieværelse gennem Airbnb

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: