Kvinders flybilletter er billigere end mænds

Mere overblik og bedre disciplin giver kvinder kontante fordele, når det kommer til flyrejser

I følge en ny undersøgelse får kvinder generelt fat i billigere flybilletter end mænd. Årsagen er, at kvinder er mere strukturerede og har et bedre overblik. (Foto: Flickr/Global Panorama)
I følge en ny undersøgelse får kvinder generelt fat i billigere flybilletter end mænd. Årsagen er, at kvinder er mere strukturerede og har et bedre overblik. (Foto: Flickr/Global Panorama)

Det er sjældent, der bliver booket en flybillet uden forudgående undersøgelse og prissammenligning. Når vi rejser, vil vi gerne rejse billigst muligt – i hvert fald er der ingen grund til at kaste flere penge efter en flybillet end højst nødvendigt.

Og noget tyder på, at kvinderne er langt bedre til denne manøvre end mændene.

Mere end 6,4 millioner billettransaktioner er blevet kigget efter i sømmene af erhvervsrejsebureauet Carlson Wagonlit Travel, og de kan altså nu afsløre, at kvinderne rejser omkring to procent billigere end mændene.

Museet Chaplin's World består både af skuespillerens gamle hjem og et Hollywood-studie, hvor man kan træde ind i kopier af de velkendte film. (Foto: Marc Ducrest) Ferie Kom helt tæt på afdød filmlegende

Bedre overblik
At kvinderne kan spare penge på flybilletten i forhold til de mandlige medrejsende hænger sammen med, at kvinderne er langt bedre til at bestille flybilletten i god tid.

I hvert fald havde samtlige kvinder blandt de 6,4 millioner rejsende fra undersøgelsen bestilt deres flybillet 1,9 dag tidligere end den mandlige modpart.

Noget tyder altså på, at den kvindelige evne til at holde sig et godt overblik, giver de kvindelige rejsende en fordel i billetbestillingen.

Ældre bedre end yngre
Ud over kønsforskellen viser undersøgelsen også, at ældre er bedre end yngre, når det kommer til at booke flybilletten i god tid.

Åbenbart er 70-årige hurtigere på tasterne end 30-årige – helt præcist fem dage –  når den billige flybillet skal i hus, mens de 30-årige er sløve, og derfor også må betale en højere pris for billetten i sidste ende.

Den meget livagtige robotfugl, Robird, skal holde luftrummet over lufthavne fri for fugleflokke. (Foto: YouTube/ClearFlightSolutions) Ferie Se videoen: Robotfugl skal vogte lufthavn

Med analysen håber bureauet, at man med oplysningerne i fremtiden kan sikre de bedste – og billigste – muligheder for rejsende, og at det fremover vil være nemmere at skabe en personaliseret rejse.

– I sidste ende handler det om at ved at kende vores rejsende bedre, kan vi forbedre deres oplevelse, siger Catalin Ciobanu, direktør for Data & Analyse hos CWT Solutions Group.

Indtil da kan kvinderne glæde sig over at være bannerførere på billige flybilletter – mens mændene jo kan kigge kvinderne over skulderen og lade sig inspirere af nedenstående tre fifs, der skulle gøre vejen til billige flybilletter noget nemmere.

7 kommentarer
Vis kommentarer