Kys hajen? Den her dykker får tilbuddet

En gruppe dykkere hoppede i vandet og tændte for deres kameraer for at filme hvidhajer. Rovdyrene kom, og pludselig fik ét af dem lyst at stikke tandsættet ind til dykkerne. Se øjeblikket herunder

Hvidhaj undersøger dykker - med tænderne. (BarcroftTV)

Skyler Thomas fra San Fransisco hopper ofte frivilligt i vandet med hvidhajer. Han har nemlig stiftet White Shark Studios for at producere film om en af havets dygtigste dræbere.

Selv om han har set lidt af hvert, fik han sig en overraskelse, da han sammen med sin partner, Andy Dellios, og en gruppe erfarne dykkere kastede anker i Guadalupe, Mexico, for at kigge nærmere på de fascinerende kæmper.

Samfund Fredelig padletur afbrudt: Se hvad der dukker op fra dybet

Med professionelt udstyr og stort kendskab til hvidhajens mentalitet gjorde holdet klart til et rutinedyk for rullende kameraer, og hoveder fra tun blev fastgjort til reb og kastet ud i vandet omkring dykkerne for at lokke hajerne til.

Det begejstrede hold filmede, mens de azurblå vandmasser omkring dem fyldtes af liv. En af gæsterne var en stor hvid haj, der langsomt fik mere og mere selvtillid og tilsyneladende opbyggede en forkærlighed for Andy Dellios og en dykker, der stod på et af hajburene.

Efter at have kredset om de to mænd, der lystigt filmede hajens mindste bevægelser, kom kæmpefisken pludselig svømmende mod dem på en uhyggelig målrettet facon.

Samfund Babysæl på dybt vand: Her hapses den af hvidhaj

Dykkeren, der stod forrest, satte sig afværgende ned, mens Andy bakkede, og fortsat filmede den nærgående haj. Da hajen stod i vandet få centimeter fra dykkeren stak den snuden op over kanten på buret, der ikke havde noget tag, og blottede bisserne.

Hverken Andy eller dykkeren var særligt interesserede i at få et tandkys af den anmasende hvidhaj, men der var ikke meget plads at rykke rundt på, så de kunne blot håbe på, at deres nye ven mistede interessen.

- Det er en meget usædvanlig adfærd, som jeg aldrig har set før, fortæller Skyler Thomas, der selv var med ude på båden.

Han mener dog ikke, at der var tale om aggressiv adfærd fra hajens side.

6 kommentarer
Vis kommentarer