Annonce:
Annonce:

Lad din campingvogn tjene penge for dig

Udnyt campingbranchens svar på airbnb og få råd til at holde ekstra fri og selv bruge den mere

Nyt site lancerer campingvognsudlejning. (Foto: Flickr/jechstra)
Nyt site lancerer campingvognsudlejning. (Foto: Flickr/jechstra)
Annonce:
Følg Ferie

På samme måde som du kan tjene penge på at udleje din bolig, mens du selv er væk, eller på at leje din bil ud de dage eller timer, du ikke selv skal bruge den, kan du også skaffe lidt ekstra luft i budgettet ved at leje din campingvogn ud.

Se også: Få din bil til at tjene penge mens du rejser

Udlejningssitet camptravel.dk, campingbranchens svar på virksomheder som Airbnb, GoMore og Min bil Din bil, gør det nemt for dig. Og selskabet henvender sig både til vognejere, som har den rullende bolig stående stille i garagen, og til dem, som har den stående på en af landets campingpladser, men som ikke selv er i den hele tiden.

Annonce:

– Tendensen er, at folk ikke benytter deres fastliggende campingvogn hele året. Samtidig er der mange – især børnefamilier – der giver udtryk for, at de godt kunne tænke sig at prøve at campere. På campingpladser er det let for børnene at finde legekammerater, og der er masser af aktiviteter for børn, men det kan virke uoverskueligt at investere i egen campingvogn. Hos camptravel.dk kan de afprøve, om det er noget for dem, siger Lars Hansen, som er en af to grundlægger af sitet og forhenværende direktør for campingpladskæden TopCamp.

Aflønning
På samme måde som udlejningsindtægterne hos det populære og efterhånden ret velkendte Airbnb ender hos udlejer, går pengene fra vognudlejningen også ind på udlejres konto - i hvert fald størstedelen.

– Ejeren af en campingvogn får udlejningsindtægter. Ligger vognen fast på en campingplads, får ejeren nedbragt sine liggeudgifter, mens indtægten fra persongebyr går til ejeren af campingpladsen, forklarer Torben Berner, der er den anden grundlægger af camptravel.dk og ejer af Vesterlyng Camping.

Lufthavn undskylder for slange på bagagevogn

Poul Fejer Christiansen, der er direktør for paraplyorganisationer Campingrådet, vurderer at muligheden vil tiltale vognejere:

Annonce:

– Den meget simple og logiske model, hvor udlejer kan finde en lejer gennem camptravel.dk vil tiltale mange campingvognsejere, der kun vil leje ud, hvis det kan ske på en tryg og sikker måde, siger han.

Til Californien for under 2000 kroner

Nemt for alle parter
Som lejer får man mulighed for at forsøge sig med campinglivet uden først at skulle investere i en campingvogn. Man kan vælge at hægte en lejet vogn på sin egen bil eller køre hen, hvor en indflytningsklar vogn ligger fast. Det er den store fordel for denne gruppe.

Samtidig mener Torben Berner, at muligheden også er en fordel for campingpladserne, der kommer i kontakt med potentielle nye kunder og får noget ud af tomme fastligger-vogne:

– Campingpladsejerne kan forøge deres kapacitet, hvis de kan leje en fastliggers vogn ud i en hel sommerferie, forklarer han.

Camptravel.dk går i luften fredag d. 15. januar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: