Annonce:
Annonce:

Langt flere elefanter i Kenya

Stor stigning i bestanden af elefanter i Kenya gennem de sidste tre årtier

Den afrikanske elefant er verdens største landlevende dyr. Heldigvis går det den rigtige vej med bestanden. Arkivfoto: Heidi Skibsted
Den afrikanske elefant er verdens største landlevende dyr. Heldigvis går det den rigtige vej med bestanden. Arkivfoto: Heidi Skibsted
Annonce:
Følg Ferie

Det er Jordens største landlevende dyr, den afrikanske elefant. Men den imponerende skabning har en trist historie. Dens stødtænder er nemlig gjort af det eftertragtede elfenben, og det har gjort savannens majestæt sårbar over for krybskytter.

Men nu er der godt nyt for elefanterne og de mange, der kærer sig om dem. Bestanden er nemlig støt stigende. Kenyas elefantbestand er mere end fordoblet gennem de sidste tre årtier, godt hjulpet på vej af en nedgang i antallet af krybskytter og elfenbenssmuglere, meddelte myndighederne onsdag under en begivenhed, der markerer Verdens Elefantdag. Det skriver NPR.

Ville reducere bestanden med gift: Nu bliver australske vildhunde større og større

Færre krybskytter under pandemien
Mellem 1989 og 2019 er Kenyas bestand af afrikanske elefanter vokset fra cirka 16.000 til mere end 34.000, ifølge Kenya's Wildlife Service.

Annonce:

I år er kun syv elefanter blevet ofre for krybskytteri. Det er betragteligt færre end 34 i 2019 og 80 året før.

Den kenyanske regering har indført længere fængselsstraffe og større bøder for krybskytter og smuglere som en del af kampen mod elfenbenshandel.

Når turisterne bliver væk, har krybskytterne frit lejde

Det har dog været en sej og til tider nedslående kamp at nå dertil, hvor vi er i dag. Krybskytteriet intensiveredes i nullerne, da efterspørgslen efter elfenben steg på det sorte marked i dele af Asien, navnlig Kina. Det toppede mellem 2011 og 2014, hvor hele den afrikanske elefantbestand faldt til estimeret under 415.000, ifølge myndighederne. Tilsvarende var tallet anslået til 10 millioner i 1930, ifølge WWF.

Satellit opdager hidtil ukendte pingvinkolonier

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: