Laura tog smertestillende piller med på ferie - nu risikerer hun dødsstraf

- Hun havde ingen idé om, at hun gjorde noget galt, understreger hendes mor

Foto: Privatbillede.
Foto: Privatbillede.

33-årige Laura Plummer fra Storbritannien blev 9. oktober tilbageholdt i Egypten, efter hun rejste ind i landet med 290 piller af det smertestillende lægemiddel Tramadol i sin kuffert. Hun er gift med en egyptisk mand, som hun besøger tre-fire gange om året, og pillerne var efter sigende til ham, da han har problemer med ryggen.

I håb om at få lov til at forlade lufthavnen og dermed komme hen til sin mand, underskrev hun et dokument, som hun var overbevist om ville medføre, at hun blev løsladt. I stedet blev hun ført til et fængsel, hvor hun den seneste måned har siddet i en celle med 25 kvinder.

Det skriver flere britiske medier, heriblandt The Guardian og BBC.

De smertestillende piller, som er lovlige i Storbritannien, er ulovlige i Egypten, og ifølge The Guardian er familien blevet fortalt, at Laura Plummer kan risikere op til 25 års fængsel og i værste fald dødsstraf.

- Hun havde ingen idé om, at hun gjorde noget galt. De smertestillende piller lå øverst i hendes kuffert - hun forsøgte ikke at skjule dem, siger hendes mor Roberta til The Guardian.

'Jeg er i problemer'
Da Laura Plummer blev tilbageholdt i lufthavnen, skyndte hun sig at sende følgende besked til sin far Nevile: 'Jeg er i problemer, og jeg har brug for din hjælp'.

Han forsøgte efterfølgende at svare, men der var hendes mobiltelefon allerede blevet slukket. Han har indtil videre brugt 10.000 pund, hvilket svarer til 83.600 danske kroner, i et forsøg på at få løsladt sin datter.

Faderen James Plummer er forfærdet over, at det er kommet så vidt, da datteren ifølge ham er lige efter bogen og overholder alle regler. Laura Plummers mor og søster er rejst til Egypten for at besøge hende, og ifølge James Plummer har de fortalt, at hun ikke er til at kende.

- De siger, at hun er uigenkendelig. Da de så hende, lignede hun en zombie, har de fortalt, siger han ifølge The Guardian og fortsætter:

- Jeg tror ikke, hun er stærk nok til at overleve det.

Ifølge The Guardian er det britiske udenrigsministerium opmærksom på det og understreger, at de støtter den britiske kvinde under anholdelsen i Egypten.

318 kommentarer
Vis kommentarer