Annonce:
Annonce:

Lavprisselskab åbner rute til ferieparadis fra både København og Billund

Wizz Air åbner sommerrute til Cypern, og Billund får to nye destinationer oveni

Cypern er kendt for sit smukke turkis vand. Her er det ved Pafos på den sydvestlige del af Middelhavsøen. Foto: Rostislav Ageev
Cypern er kendt for sit smukke turkis vand. Her er det ved Pafos på den sydvestlige del af Middelhavsøen. Foto: Rostislav Ageev
Annonce:
Følg Ferie

Selv om det stadig frarådes af Udenrigsministeriet at besøge andre lande end Norge, Island og Tyskland i sin sommerferie, så vover flyselskabet Wizz Air pelsen og åbner en rute til Cypern fra både København og Billund allerede i starten af juli i år.

Det ungarske lavprisselskab åbner faktisk et hav af nye ruter over hele Europa fra sine tre nye baser i østrigske Salzburg, albanske Tirana og så fra Larnaca på Cypern, hvortil to af destinationerne er Danmarks to største lufthavne.

Dansk lufthavn genåbner

Fra København til Cypern er der afgang mandag, onsdag og fredag fra 1. juli. Det er dog mest for B-mennesker, da afgangene alle er placeret sent på aftenen med ankomst ud på de små timer i Larnaca. Afgangene fra Cypern mod København er tidligere på dagen, så de er lidt mere spiselige for børnefamilier.

Annonce:

2. juli er den første afgang fra Billund til Larnaca. Til den jyske lufthavn er der kun to ugentlige afgange, nemlig torsdag og søndag, og igen er det for natteravnene, da det er flyveren fra Cypern tidligere på dagen, som skal hjem til basen.

Populært flyselskab vender rundt: Vil flyve fra Danmark til efteråret

Men selv om jyderne kun får to afgange at vælge imellem til Cypern, så får de dog også to helt ny destinationer mere fra Wizz Air. Lavprisselskabet åbner nemlig også en rute til Bulgariens hovedstad Sofia. Allerede fra i morgen, 3. juni flyver Wizz Air Billund-Sofia to gange i ugen. Og fra 1. juli kommer Lviv i Ukraine også på rutenettet fra Billund.

Billund Lufthavn får ny flyrute for natteravnene

Rejser til Cypern frarådes fortsat

Regeringen har den 29. maj udmeldt at rejsevejledningerne til Tyskland, Island og Norge bliver lempet fra den 15. juni. Det betyder konkret, at Udenrigsministeriet ændrer rejsevejledningen fra orange til gul for de lande.

For resten af Europa og verden frarådes som minimum fortsat alle ikke-nødvendige rejser foreløbigt frem til den 31. august.

Rejsevejledningen er baseret på tre kriterier:

  1. Et forsigtighedsprincip, så vi kan forebygge, at danske rejsende tager smitte med tilbage til Danmark
  2. Smitterisiko for danske rejsende
  3. Lokale rejserestriktioner i udlandet, som f.eks. indrejseforbud og karantæneregler

Din rejse, din beslutning

Rejsevejledningerne er vejledende. Det er altid din egen beslutning og dit ansvar, hvor du vil rejse hen. 

Rejsevejledninger og afbestillingsregler

Vi ved, at rejse- og forsikringsselskaber henviser til vores rejsevejledninger i forbindelse med afbestilling eller ændring af en rejse til et land. Det er selskabernes egen afgørelse, hvordan de anvender vores rejsevejledninger.

Kilde: udenrigsministeriet.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: