Annonce:
Annonce:

Lavprisselskab til passagerer: Sats penge på, flyet er forsinket

Lavprisflyselskab giver dig 750 kroner i rabat, hvis flyet er forsinket i mere end en time. Du skal dog på forhånd betale et gebyr på 75 kroner

Lavprisflyselskabet Wizz Air tilbyder - mod et tillæg - 750 kroner i kompensation, hvis flyet bliver forsinket i mere end en time. Foto: Pressefoto/Wizz Air
Lavprisflyselskabet Wizz Air tilbyder - mod et tillæg - 750 kroner i kompensation, hvis flyet bliver forsinket i mere end en time. Foto: Pressefoto/Wizz Air
Annonce:
Følg Ferie

Hvis du godt kan lide at spille Lotto, kan det være, du skulle prøve at bestille din næste rejse hos det ungarnske lavprisflyselskab Wizz Air, som både har ruter fra Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn.

Her kan du nemlig for et lille tillæg 'vinde' en del penge, hvis flyet bliver forsinket i mere end en time.

Det skriver Check IN.

Som alle andre lavprisflyselskaber, så har Wizz Air også en masse tillæg, men et af de tillæg, der stikker ud fra andre selskaber, er deres såkaldte 'On-time gurantee', som koster 10 euro - cirka 75 kroner - pr. strækning. Tillægget sikrer dig en kompensation på 750 kroner, hvis flyet viser sig at blive forsinket i mere end en time.

- Garantien dækker alle slags forsinkelser og aflysninger, selv dem der er forårsaget af begivenheder uden for vores kontrol, såsom vejrforhold og strejker, skriver selskabet på sin hjemmeside.

Annonce:

Godt nyt til forsinkede rejsende: Få kompensation TO gange

Så stor er chancen for rabat
Det er dog som skrevet tidligere lidt ligesom at spille Lotto, hvis du regner med at tjene kassen på tricket. Odds'ene er i hvert fald i flyselskabets favør.

Check IN har nemlig taget et kig på Wizz Airs danske operationer for at se, hvor forsinkede selskabet har været indtil videre, og af de sammenlagt mellem 600-700 flyvninger fra København og Billund, har der kun været omkring 30 fly med forsinkelser på en time eller mere.

Det giver en 'vinderchance' på under 5 procent, hvilket selvfølgelig er en del højere end at vinde i Lotto, hvor sandsynligheden er noget nær 1:98 millioner, men der skal altså alligevel lidt held til at få fingrene i de 750 kroner.

Annonce:

Hvis du vil trodse odds'ene, foregår det på den måde, at tillægget skal betales senest 48 timer inden afrejse, og hvis flyvningen så bliver mere end 60 minutter forsinket, vil du få indsat 100 euro (750 kroner) på din konto hos Wizz Air, som du så kan bruge til at købe nye billetter eller andre ydelser.

Ifølge Check IN er Wizz Air det fjerdestørste lavprisflyselskab i Europa og har seks ruter fra Billund Lufthavn og tre fra Københavns Lufthavn. I Billund flyver selskabet til Bukarest, Cluj-Napoca, Gdansk, Tuzla, Warszawa samt Vilnius. I København flyver de til Skopje, Kiev og Sofia.

Her er de mindst forsinkede flyselskaber i Europa

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: