Lavprisselskab vil have USA-billetter ned under 500 kroner

Norwegian har succes med sine langdistanceruter og taler om billetter til 69 dollar mellem USA og Europa

I løbet af 2017 vil amerikanere muligvis kunne købe en flybillet til Europa for under 500 kroner.

Det er den administrerende direktør for luftfartsselskabet Norwegian, Bjørn Kjos, der løfter sløret for de billige transatlantiske billetter i et interview med Reuters.

Opskriften er enkel: Kjos vil sende passagererne af sted fra mindre lufthavne på den amerikanske østkyst, hvor der er lavere afgifter end hos de store og travle lufthavne, som selskabet i dag flyver til.

Dermed håber Norwegian at kunne udbyde billetter til 69 dollar stykket. Det svarer med den aktuelle dollarkurs til 457 kroner.

Konkret overvejer Europas tredjestørste lavprisselskab ruter fra Westchester i New York og Hartford i Connecticut til Edinburgh i Skotland og Bergen i Norge, fortæller Kjos.

Gennemsnitsprisen for en returbillet på ruterne ventes ifølge Kjos at lande på cirka 300 dollar.

Det skal sammenlignes med priser på over 500 dollar, som mange af Norwegians billetter til USA i dag koster.

Planerne om de billigere billetter skal ses i lyset i af Norwegians forsøg på at tage markedsandele fra de store flyselskaber, der i årtier har domineret trafikken over Atlanterhavet.

Andre selskaber end Norwegian har samme ambitioner. For nylig udbød Wow Air fra Island enkeltbilletter fra Paris til Boston i Massachusetts for 99 dollar.

Lufthansas lavprisselskab Eurowings vil også ind på markedet for billige langdistanceruter.

Men Norwegian har ifølge Bjørn Kjos en fordel på grund af selskabets satsning på Boeings Dreamliner-fly, der bruger mindre brændstof end de flytyper, som andre lavprisselskaber har i flåden.

Norwegian offentliggjorde tirsdag sine trafiktal for september, og de viste stor passagerfremgang og en høj belægning. På selskabets langdistanceruter var 96 procent af sæderne således fyldt.

17 kommentarer
Vis kommentarer