Lavprisselskaber kræver op mod 1323 procent mere for en vand

En ny undersøgelse fra USA viser, at priserne på snacks og drikkevarer om bord på lavsprisselskaber som Ryan Air og easyJet i nogle tilfælde er op til 2646 procent dyrere end indkøbsprisen

Lavprisselskaber som easyJet og Ryan Air tager sig godt betalt for drikkevarer og snacks – faktisk er priserne i mange tilfælde tusindvis af procent højere end i supermarkedet. (Foto: Pierre Anquet/Flickr)
Lavprisselskaber som easyJet og Ryan Air tager sig godt betalt for drikkevarer og snacks – faktisk er priserne i mange tilfælde tusindvis af procent højere end i supermarkedet. (Foto: Pierre Anquet/Flickr)

Hvis du har været ude at flyve med for eksempel Ryan Air, Thomas Cook Airlines eller easyJet har du sikkert oplevet, at det kan koste en mindre formue at købe en flaske vand og en pose peanuts til flyveturen.

Ganske vist har du formentlig fået selve flybilletterne til en fornuftig pris, men en ny undersøgelse fra rejsesøgemaskinen Kayak viser, at lavprisselskaberne måske tager sig lidt for godt betalt for en sodavand eller en snack under flyveturen, skriver The Telegraph.

Se også: Sådan undgår du jetlag og dårlig mave

Undersøgelsen har sammenlignet indkøbsprisen på varerne med prisen på varerne om bord på en række lavsprisselskaber – f.eks. Ryan Air, Thomas Cook Airlines og easyJet, der alle også opererer i Danmark.

Selv om prissammenligningen er foretaget i engelske pund og i forhold til den engelske indkøbspris, så er billedet stort set det samme for danske flyrejsende.

Er det fair?

Dyrest er det ifølge undersøgelsen hos udskældte Ryan Air, easyJet og britiske Flybe.

Sidstnævnte sælger f.eks. hurtig-suppe af mærket Cup a Soup (70g) for £2.50 (ca. 25 kr.), selv om varen kun koster omkring 1 kr. i supermarkedet.

Hvis man vil have en flaske vand om bord på et Ryan Air-fly, må man ifølge undersøgelsen betale £2.34 (ca. 23 kr.) for en 500 ml flaske, hvilket er 1323 procent dyrere end i supermarkedet.

Se også: Kvindelig flyrejsende blev forvekslet med mand

Listen forsætter med eksempler på ekstreme priser for snacks og drikkevarer om bord på flyveren, men easyJet ser ikke noget problem i prisnivauet.

– Man kan ikke sammenligne supermarkeders priser med priser om bord på fly. Større supermarkeder har stordriftsfordele og lavere omkostninger end flyselskaber, som skal håndtere varerne i et særligt miljø, siger en talsmand fra selskabet til The Telegraph.

Man kan naturligvis altid købe en flaske vand eller sine snacks i terminalen inden afrejse, men er det fair at tage så meget mere for en flaske vand i luften?

Se også: Rekordtid: Fra New Zealand til Dubai på 17 timer

46 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere