Livsfarlige gopler hærger spansk ferie-ø

Først blev en hvidhaj spottet nær den populære ferie-ø Mallorca, og nu hærger også den livsfarlige brandmand 'den potugisiske orlogsmand' badestrandene

Den portugisiske orlogsmand udleder også sin gift, når den ligger på stranden. Den skyller indimellem også op på strande tæt på Danmark, her i Sydengland. Under de 'rette' vejrforhold kan de nå Danmark.
Følg Ferie

Mallorca er en af danskernes favorit-destinationer i sommerferien, men alle rejsende til den spanske ferieø skal passe ekstra godt på denne sommer.

Forleden blev en fem meter lang hvidhaj nemlig spottet blot 13 kilometer syd for turistparadiset for første gang i mere end 30 år, og nu hærger også livsfarlige gopler det spanske farvand.

Det skriver Jyllands Posten og Mallorca Magazine.

Ifølge lokale medier er den såkaldte 'portugisiske orlogsmand', som er kendt for at være et af verdens mest giftige dyr, blevet spottet adskillige gange ved flere af øens strande.

Så sent som i weekenden blev den angiveligt opdaget i at svømme rundt ved den sydvestlige del af ferie-øen, og det har skabt en del panik blandt havbadende turister på Mallorca, hvor flere strande i den seneste tid løbende er blevet evakueret og lukket, indtil goplerne ikke længere har udgjort en fare.

Dårligt nyt til danske rejsende: Populært ferieparadis lukker strandene

Så farlig er goplen
Den portugisiske orlogsmand er da bestemt heller ikke til at spøge med, da den indeholder nervegift, som kan forårsage store smerter og i værste fald lamme og medføre hjertestop.

Det goplelignende havdyr er meget almindelig i Thailand og Asien, men har fundet vej til den spanske kyst ved hjælp af kraftige vinde.

Hvis man bliver ramt af orlogsmanden, vil det føles som et elektrisk stød, og man vil i bedste fald døje med blandt andet hovedpine, opkast og hudirritation efterfølgende, men kan altså i værste fald miste livet.

Seks-årig brændt af livsfarlig brandmand i Spanien

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.