Lokale beboere raser: Campister efterlader bæ på stranden

Afføring er i stigende grad dukket op på stranden og i havet, efter at flere og flere campister er begyndt at parkere deres campingvogne på den nærliggende parkeringsplads

Det er på denne strand i Skotland, at lokale mistænker campister for at tømme deres afføring. Foto: Shutterstock
Det er på denne strand i Skotland, at lokale mistænker campister for at tømme deres afføring. Foto: Shutterstock

En strand i Skotland har angiveligt forvandlet sig til et 'sundhedsskadeligt område', fordi campister, der bor på den nærliggende parkeringsplads, angiveligt bruger stranden som losseplads til deres afføring.

Det skriver The Edinburg Evening News.

Ifølge det skotske medie er de lokale indbyggere 'rasende' over, at campisterne benytter parkeringspladsen ved stranden, der hedder Portobello Beach, og som ligger nær hovedstaden Edinburg, fordi campisterne altså efter sigende efterlader det lidet flatterende menneskelige affald på stranden og i vandet.

- Min venindes hund løb over mod parkeringspladsen, så min veninde gik derover for at se, hvad han (hunden, red.) kiggede på, og pludselig stod hun midt i en masse afføring, siger en lokal beboer ved navn Bridgeen Caulfield til det skotske medie og fortsætter:

- Det var så klamt, og det var prikken over i'et for mig. Det er helt klart sundhedsskadeligt, og det kan tiltrække rotter og sprede sygdomme. Der skal gøres noget.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Det er på denne kyststrækning, at der bliver efterladt afføring. Foto: Shutterstock
Det er på denne kyststrækning, at der bliver efterladt afføring. Foto: Shutterstock
 

Se også: Duer invaderer populært turistmål: 'Fang dem og æd dem'

Parkeringsregler skal stoppe bæ-problemet
Parkeringspladsen har ifølge Edinburg Evening News ingen restriktioner, og derfor kan campingvogne og andre biler holde parkeret så længe, de lyster.

I kølvandet på bæ-problemet har byrådsmedlem Callum Laidlaw nu foreslået, at parkeringsreglerne bliver lavet om således, at man højst må parkere på pladsen i tre timer, og at man ikke må komme tilbage før tidligst to timer efter, man har forladt parkeringspladsen.

Problemet med parkeringsreglerne er dog, at campingvogne bliver betragtet som en fast bolig i Skotland, og campister derfor kan slippe udenom reglerne.

Derfor opfordrer byrådsmedlem Callum Laidlaw til, at der bliver lavet en lovændring, og at myndighederne samtidig sætter videoovervågning op i området, så politiet kan fange de campister, der tømmer deres afføring fra campingvognen på stranden.

- Det virker ikke til, at det er isolerede hændelser, da vi også har kendskab til, at det sker ved andre kystområder i landet, siger byrådsmedlemmet og fortsætter:

- Jeg bliver på ugebasis kontaktet af folk omkring problemet. Parkeringsreglerne i Skotland inkluderer ikke campingvogne, så jeg mener, at den eneste løsning er, at de skotske myndigheder laver en lovændring i parkeringsreglerne, så det her ikke kan ske nogen steder. Situationen har nu udviklet sig så meget, at der skal gøres noget ved det.

Politiet patruljerer ifølge det skotske medie på daglig basis i området, men har endnu ikke fundet campister på fersk gerning.

Se også: Susan fik afføring fra fly i øjnene: ’Der var så meget bæ’

40 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen